Legyőztük az Albát idegenben

Fantasztikus első félidei játékkal nyerni tudtunk az Alba Fehérvár vendégeként, megvan zsinórban a hetedik győzelmünk.

Az év első meccsére készültünk az Alba Fehérvár otthonában, a Sopron elleni győzelmet követően három nappal máris újra pályára léptünk. Keretünkben továbbra sem volt ott Wirth Ádám.

Remekül kezdtünk, Govens hárompontos kosara nyitotta a meccset, és a továbbiakban is jól ment távolról. Hét perc után Zach Brown már az ötödik távolit dobta be csapatunkból,  így 25–13-nál időt kért Forray Gábor. A továbbiakban még tovább tudtuk növelni a fórunkat, a húszpontos különbség a szünet előtt lett meg, amikor Brown tett vissza egy támadólepattanót, 54–34. Nagyszerűen működött a játékunk, minden elemben nagyszerűen teljesítettünk – nem mellesleg 71%-al dobtunk az első két negyedben, így ennek köszönhetően 23 ponttal vezettünk a nagyszünetben.

Várható volt, hogy ezt a szintet nem tudjuk végig tartani, a harmadik negyedben meg is torpantunk kicsit, de igazán közel nem tudott feljönni az Alba. Bár közel sem voltak olyan látványos akciónk, mint az első félidőben, jöttek a fontos kosarak, amivel tartottuk a magabiztos előnyünket.

Az Alba többször is 11 pontra zárkózott, de egészen az utolsó előtti percig egyszámjegyűvé nem tudta tenni a különbséget. Curry 9 pontra visszahozta a hazaiakat, de a tetemes előnyünkből végül éppen ennyit, 9 pontot őriztünk meg a meccs végére, 87–78-ra nyerni tudtunk az Alba Regia sportcsarnokban – ebben a szezonban első csapatként távozhattunk győztesen Székesfehérvárról.

Ismét nagyszerű csapatjátékot bemutatva arattunk egy gyönyörű győzelmet, ami zsinórban a hetedik sikerünk volt a bajnokságban

Alba Fehérvár–Naturtex-SZTE-Szedeák 78–87 (21–31, 13–26, 17–11, 27–19)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 8. forduló.
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Földházi T., Cziffra Cs., Minár L.
Alba: Vojvoda 18/9, Curry 12/6, Lukács 6/6, Davis 5/3, AHMAD 22. Cserék: Takács Ma., Turner 11, Awogbemi, Omenaka 4. Vezetőedző: Forray Gábor.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 2, GOVENS 28/9, BROWN 14/12, DZSELETOVICS 23/6, DICKEY 16. Cserék: Keller, Kerpel-Fronius B. 4. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Szrecsko Szekulovics: – Gratulálok a csapatomnak, nagyon koncentráltak voltunk! Remekül védekeztünk és támadásban is jól játszottunk! Tartottam az Albától, hiszen egy jó csapatról van szó, de szerencsére megmaradt a különbség a második félidőben. Nem akartunk sietni a szünet után. Egy családként dolgozunk együtt, ez motivál bennünket.  

(Fotó: Alba Fehérvár/Simon Erika)