Legyőztük az Albát

Viszont innentől nincs mit számolgatni, készülhetünk a play-outra.

Vágvölgyi Ákoshoz és Révész Ádámhoz csatlakozott Kerpel-Fronius Gáspár is: irányítónk bokaproblémák miatt volt kénytelen kihagyni az Alba Fehérvár elleni mérkőzést.

Az első pár percet leszámítva végig vezettünk a mérkőzésen, az Alba ugyan többször is felzárkózott, de a vendégeknél a fiatalok több lehetőséget kaptak, míg nálunk a kezdőötös igen komoly játékperceket kapott.

Ők azonban kitettek magukért: Bolticsot leszámítva mindenki tíz pont fölött zárt, de az irányítónk sem zárt rossz meccset, hiszen kilenc gólpasszt és nyolc kiharcolt faultot tett a közösbe, de volt nyolc lepattanója is. Csapatunk legjobbja Alekszandar Ponjavics volt, aki 18 pontos-10 lepattanós dupla-duplát hozott.

Az első félidőbeli teljesítményünkkel megalapoztuk a győzelmünket, így két vereséget követően sikerült legyőznünk az Albát ebben a szezonban. Mivel a másik meccsen a Kaposvár nyert a TF Budapest ellen, így a hátralévő négy meccs eredményétől függetlenül már biztos, hogy play-outot játszunk a budapestiekkel – akikkel éppen a következő fordulóban, szombaton találkozunk a fővárosban.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Alba Fehérvár 75-68 (22-17, 20-18, 19-19, 14-14)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, középszakasz, alsóház, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok. 300 néző. Vezette: Ádám, Pozsonyi, Balogh Gy.
Szedeák: Boltics 5, Wirth 17/3, PONJAVICS 18/6, JUHOS 16, SULOVICS 14. Csere: Krapic 5/3, Mike Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Alba Fehérvár: Cabezas 5/3, Keller I. 6/3, Filipovity 3/3, Lóránt 7, Peterson 18. Csere: Heath 4, Zeno 16/6, Takács Martin, Varga M., Takács Milán, Tóth P. 7/3, Peringer. Vezetőedző: Jesús Ramírez.
Kipontozódott: Takács Martin (40.).

Andjelko Mandics: – Védekezésünk szinte egész meccsen jól működött, támadásban akadozott a játékunk az utolsó percekre. Többet játszattam a kezdőcsapatomat, mert az volt a cél, hogy nyerjünk, hiszen fontos feladatok várnak még ránk, már legközelebb, a TF ellen is. Irányító-poszton akadtak problémáink, de Boltics megoldotta, remélhetőleg ebből tudunk építkezni a folytatásra. Talán a legstabilabb meccsünket játszottuk az utóbbi időben.

Nenad Sulovics: – Közel harminc percig jól játszottunk, ám utána voltak hibáink. Fontos győzelem volt, mert ebből építkezhetünk az előttünk álló kihívásokra.

Jesus Ramirez – Nehéz egy ilyen meccsről beszélni, ahol az egyik fél ilyen kevés energiával játszik. Mindezzel együtt is fiataljaink sok időt tölthettek a pályán, nekik szerettünk volna lehetőséget biztosítani.

Takács Martin: – Az elején energia nélkül és sok hibával, sok támadólepattanót engedve játszottunk, ez befolyásolta a meccset. Gratulálok a Szegednek a győzelemhez!

(Fotó: Török János / delmagyar.hu)