Magabiztos győzelem a Berény ellen

Zsinórban ötödjére nyertünk.

A nehéz helyzetben lévő Jászberényt fogadtunk a karácsonyi ünnepeket követően: keretünkből nem volt ott a sérüléssel bajlódó Wirth Ádám, míg a túloldalon az újonnan igazolt légiósok közül csak James Kinney volt keretben.

Brbaklics kosarával vezetett ugyan a Jászberény, és sokáig Dzseletovics-Brbaklics párharc zajlott a pályán, de 10–10 után jött Govens triplája, majd egy 10–0-ás futás, aminek köszönhetően közel negyven pontig jutottunk az első negyedben, és már ekkor komoly különbséget sikerült elérnünk.

A második negyedben már rendre három magyar játékos volt a pályán, Szrecsko Szekulovics igyekezett mindenkinek lehetőséget adni. Keller Iván kosarával lett meg a húszpontos, majd a harmincpontos különbség is: kevés védekezés jellemezte a játékot.

Az utolsó hét percre már öt magyar volt a pályán tőlünk, és továbbra is kontrolláltuk a mérkőzést: Polányi Kristóf szerezte századik pontunkat, a fiatalok pedig végül egy 56 pontos győzelemmel zárták le a meccset, 125–69.

Nehéz erről a meccsről bármit is mondani, hiszen a Jászberény nagyon tartalékos összeállításban többre nem volt képes, nálunk viszont szerencsére minden játékos pályára léphetett, és önbizalom szempontjából jól jöhet ez a kiütéses siker a szerdai, Sopron elleni idegenbeli találkozó előtt.

Zsinórban ötödik győzelmünket arattuk ezzel a bajnokságban, így összességében már kilenc sikernél járunk ebben a szezonban.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Jászberény 125–69 (37–21, 32–14, 27–17, 32–17)
Tippmix férfi kosárlabda NB I/A. csoport, 16. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Ádám J., Győrfy R., Szilágyi B. (Bogárdi J.)
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 6, Govens 11/9, BROWN 21/9, DZSELETOVICS 24/3, Dickey 10, Csere: Mayer 10/3, Kerpel-Fronius B. 7/3, OLASZ 13, Keller 5/3, Balogh 7, Polányi 11/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Jászberény: Frank 11/9, Katona 8/6, Füzi, BRBAKLICS 24/3, Rékasi 1, Csere: Kinney 17/3, Kaszás 8, Kovács A., Szalkai, Kovács V. Vezetőedző: Lo El Hadji Malick.

Szrecsko Szekulovics: – Fontos volt, hogy senki ne sérüljön meg, és győztesen térjünk vissza a szünet után. Sűrű program vár ránk a folytatásban. Örülök a fiatalok jó játékának, bebizonyították, lehet rájuk számítani a továbbiakban. Sok sikert kívánok a Jászberénynek, biztos vagyok benne, hogy erősebb csapat lesznek. Lehet, mi voltunk az utolsók, akik könnyen tudtak nyerni ellenük.

Olasz Ádám: – Mindkét csapatnak gratulálok, férfias küzdelem volt! Köszönjük a Jászberénynek, hogy így helyt álltak, sajnos nem egész csapattal tudták megmutatni, mit is tudnak. Azt szerettük volna, hogy ne sérüljön meg senki és mindenki lehetőséghez jusson. Mindenkinek készen kell állni, hiszen szerdán Sopronban célunk a győzelem. Mindenki kapott egy kis önbizalmat, tökéletes volt ez a meccs arra, hogy rápörögjünk a következő mérkőzésekre.

Lo El Hadji Malick: – Tudtuk, hogy egy erős Szegeddel játszunk. A sérülések elkerülése mellett azt szerettük volna, ha nem engedünk ennyi támadást ellenfelünknek, hiszen tudtuk, hogy általában tíz-tizenöt másodperc alatt befejezik a támadásaikat. Ez sajnos nem sikerült, mert a mi eredménytelen gyors támadásaink után a Szeged mégis gyors támadásokat vezethetett. Remélem, ez volt az utolsó esélytelen meccsünk. Most hazamegyünk, elkezdünk dolgozni a teljes csapattal és bízunk a jobb folytatásban.

Füzi Róbert: – A legfontosabb célunk az volt, hogy senki se sérüljön meg a jelenlegi keretből. Megérkeztek az új játékosaink, hétfőtől pedig azért dolgozunk, hogy a következő mérkőzésen már nem írhatnak le bennünket.

(Fotó: Karnok Csaba)