Magabiztos siker a TF ellen

Végig uraltuk a fővárosi riválisunk elleni meccset, több mint 30 ponttal nyertünk.

Ezúttal még tét nélkül találkoztunk a Serco TF-Budapest csapatával az alsóház utolsó fordulójában: viszont közel sem volt mindegy, milyen eredménnyel zárul a találkozó, hiszen a play-outban is ez a két csapat találkozik.

Az elején nehezen indult be a játékunk, de rengeteg volt a fault, sorra büntetők következtek: ezt követően azonban fokozatosan növeltük az előnyünket. Marko Bolticsot nehezen bírták megfogni a vendégek, irányítónk nem csupán kiszolgálásban, de lepattanózásban és a pontokban is jeleskedett. Ante Krapic is jól szállt be, a horvát hamar tíz pont fölé jutott, miközben már a húszpontos előnyt ostromoltuk. Ez meg is lett, a félidő utolsó akcióját Juhos Levente fejezte be, amivel 49-29-re vezettünk.

A második félidőben jöttek a triplák is, a TF-et továbbra sem engedtük ritmust váltani, hátul több labdát is szereztünk – miközben elöl érkeztek a triplák is. A negyvenpontos előnyhöz is közel álltunk, a negyedet végül Krnjajski félpályás triplája zárta, amivel 78-45 volt nekünk az utolsó tíz perc előtt. Andjelko Mandics ekkor már lehetőséget adott a fiataloknak is, U20-as bajnokcsapatunk tagjai is hozzátették a magukét a roppant magabiztos sikerhez.

31 ponttal, 97-66-ra győztük le play-outbeli ellenfelünket: igaz, ez az eredményen túl nem jelent semmit a jövő hétre, de mindenképp biztatólag hathat csapatunkra. Május 18-án immáron a kiesés elkerüléséért vívott párharc első találkozóján fogadjuk a fővárosi csapatot – a belépés akkor is ingyenes lesz.

Naturtex-SZTE-Szedeák – TF Budapest 97-66 (25-15, 24-14, 29-16, 19-24)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, középszakasz, alsóház, 6. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Papp P., Kovács N., Vida.
Naturtex-SZTE-Szedeák: BOLTICS 13, Wirth 7/3, PONJAVICS 16/9, Juhos 8, Sulovics 11. Csere: Bonifert 5/3, KRAPIC 20/3, Révész 8, Mayer , Balogh, Goldring 3, Kerpel-Fronius 6. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
TF Budapest: Krnjajski 13/3, Szobi 1, Clark 16, McLane 5, BERGSTEDT 17. Csere: Buzás 2, Filipovic 5, Beák , Rikalo 5/3, Meleg 2.Vezetőedző: Ales Pipan.
Kipontozódott: Rikalo (39.).

Andjelko Mandics: – Nagyon jó játékot mutattunk, talán a szezonban most dobtunk a legjobb százalékkal, a védekezésünk pedig végig működött. Az utóbbi meccsekhez képest fejlődünk, de a jövő szombati meccs a legfontosabb.

Goldring Bence: – Nagyon pozitív meccset zártunk, egyre jobban játszunk az utóbbi meccseken. Ezúttal a támadásban is bedobtuk az üres helyzeteinket. Reméljük, jövő héten ugyanígy folytatjuk. Megmutattuk, hogy nagyobb szívünk van, és nem lehet más végeredmény.

Ales Pipan: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, teljesen megérdemelt győzelmet arattak! Túl sok hibát követtünk el, rossz döntéseket hoztunk, nagyon rosszul lepattanóztunk. A legfontosabb meccs jövő szombaton következik.

Szobi Dániel: – Csatlakozom edzőmhöz, nem csupán a lepattanózásban, hanem a játék minden elemében felülmúlt minket a Szedeák, gratulálok nekik a győzelemhez!

(Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország)