Magasemberekkel állapodtunk meg

Tovább alakul csapatunk kerete a 2024-25-ös szezonra.

Megállapodtunk Anda Dáviddal, a 26 éves center a TF Budapest csapatától érkezik csapatunkhoz. A 214 centiméteres kosaras korábban az Oroszlány, a Nyíregyháza, valamint a Szolnok csapatában is játszott, most kétéves szerződést kötött az SZTE-Szedeákkal. A 2023-24-es idényben a TF Budapest színeiben 25 alapszakasz mérkőzésen 13.6 pontot, valamint 7.2 lepattanót átlagolt a pályán töltött 21.8 perce alatt.

Korábban a rutinszerzés miatt döntöttem a B csoportos játéklehetőség mellett. Érzem magamban, hogy képes vagyok az A csoportban játszani, örültem a megkeresésnek, hiszen ez számomra is egy pozitív visszaigazolás volt. Bár nagy ugrás lesz, de mindent megteszek, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból – mondta Anda Dávid, aki nem teljesen ismeretlen csapattársak közé érkezik.

Zsíros Petivel együtt játszottam Szolnokon az utánpótlásban töltött időszak alatt, és az Oroszlányban is csapattársak voltunk, együtt jutottunk fel az A csoportba. A Szedeák korábban elért bravúros eredményei is mutatják, nincs lehetetlen, azon leszünk, hogy megismételjük ezeket – tette hozzá új játékosunk.

Egy maradó játékost is bejelenthetünk, Mayer Ákos újabb szezonban szerepel majd csapatunkban. A 26 éves kosaras 2017 óta tagja az SZTE-Szedeáknak, így már a nyolcadik szezonját kezdheti meg nálunk.

Örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és a Szedeák játékosa maradok a 2024-25-ös szezonban is. Nagyon jó érzés, hogy szinte saját nevelésű kosarasként ebben a csapatban folytathatom játékos pályafutásomat. Célom, hogy egy jó kohéziójú csapatban minél jobban megálljam a helyem, és hozzá tegyek a csapat teljesítményéhez, ezért mindent elkövetek! – mondta Mayer Ákos.

A héten további, játékoskeretünket érintő megállapodással is jelentkezünk!

(Fotó: hunbasket.hu)