Majdnem visszajöttünk

Húszpontos hátrányban is voltunk a Debrecen elleni hazai edzőmeccsen, és volt rá esélyünk, hogy ezt ledolgozzuk, de végül 90-85-re kikaptunk.

Az első hazai nyilvános edzőmeccsünket játszottuk a Debrecen csapata ellen: a jó kezdés után azonban egyre több hibával játszottunk, amit a vendégek kíméletlenül ki is használtak. Ennek köszönhetően igen komoly, közel 15 pontos előnyt építettek ki, ez meghatározta a meccs további szakaszát. A nagyszünet után ugyan feljavult a játékunk, és a hajrában többször is csak egylabdás volt a különbség, de nem tudtuk megfordítani a meccset, és végül 5 ponttal kaptunk ki. Nincs megállás, hiszen csütörtökön 16 órától Pécsett a Kaposvár ellen játszunk a Matro-PVSK kupa elődöntőjében – másnap pedig a Pécs-Eszék meccs győztese vagy vesztese jön a helyosztón.

Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC 85-90 (23-21, 8-25, 26-22, 28-22)
Szedeák: Boltics 4, Wirth 24/9, Green 17/9, Davis 25/6, Sulovics 12. Csere: Mike, Kerpel-Fronius 3, Bonifert, Révész, Mayer. Edző: Andjelko Mandics.
DEAC: Manigat 27/6, Polyák 9/3, Bognár 7/3, Boriszov 31/12, Amigo 7. Csere: Tóth 2, Balázsi, KozákKósa, Omenaka 5, Velkey 2. Edző: Berényi Sándor.

Andjelko Mandics: – Az edzőmeccsek lényege, hogy a tréningeken gyakoroltakat kipróbáljuk éles helyzetben is. Az első félidőben 46 pontot kaptunk, a koncentrációnk nem volt megfelelő. Kicsit fáradtak is a srácok, és ekkora hátrányból nem is könnyű visszajönni. Voltak jó periódusaink, de most már abban a szakaszban járunk, amikor stabilabb játékot kell nyújtanunk.