Marad a névadó szponzor és edzőnk is

Kedden sajtótájékoztató keretén belül jelentettük be: a következő idényben is Naturtex-SZTE-Szedeák néven szerepelünk a férfi kosárlabda NB I/A csoportjában. A csapatot továbbra is Andjelko Mandics irányítja, két új magyar játékossal bővült keretünk.

Továbbra is névadó szponzorként támogatja csapatunkat a Naturtex Kft.: kedden Kardos Péter, klubunk elnöke, valamint Gellért Ákos, a Naturtex Kft. tulajdonosa aláírta az erről szóló megállapodást.

– Nyolcéves kapcsolat a Szedeák második történetében, hogy a Gellért-család mellettünk áll, ez a stabilitás szempontjából fontos számunkra. Bizonyítottuk, hogy kiszámítható működést tudunk felmutatni, bízunk benne, hogy megfelelő reklámértékkel bírunk az egyre sikeresebb Naturtex-termékeknek – fogalmazott Kardos Péter, a Szedeák elnöke.

– Ha a csapat kiesett volna, akkor biztos maradtunk volna, nem lett volna elegáns kiszállni. Az előző szezon nem úgy sikerült, de a csapatot szeretik Szegeden – mondta a döntésről Gellért Ákos, a Naturtex Kft. tulajdonosa.

A Naturtex maradása mellett az is eldőlt, hogy a következő idényben is Andjelko Mandics irányítja csapatunkat.

– Örülök, hogy sikerült Ducával megegyeztünk. Az előző szezon nem a legjobban sikerült, de sok külső körülmény befolyásolt bennünket. Kiss Zsolt az utánpótlás szakmai vezetőjeként folytatja, Simándi Árpád pedig másodedzőként segíti Andjelko Mandics munkáját – jelentette be Bonifert Domonkos ügyvezető.

Andjelko Mandics, csapatunk maradó trénere örömtelien nyilatkozott azt követően, hogy hivatalossá vált, hogy tovább zajlik a közös munka.

– Egyértelműen jobb szezont várok, mint az előző, tanulnunk kell a hibáinkból. A magyar magunk már megvan a következő évre, a következő évben az a szabály, hogy mindig egy magyar játékosnak a pályán kell lennie, ez kedvezően érinthet bennünket. Elsősorban olyan játékosokat kell találnunk, akik emberileg is megfelelőek, dolgozunk a kereten – mondta a tréner.

A tavalyi légiósok közül csak Ante Krapic marad velünk a 2019/20-as idényre, Marko Boltics, Nenad Sulovics és Alekszandar Ponjavics nem a Szedeákban folytatja. Ami a magyar magot illeti, Juhos Levente és Révész Ádám eligazolt csapatunktól, helyükre érkezett Jászberényből Kerpel-Fronius Balázs, valamint Pécsről Olasz Ádám. Szerződést hosszabbított a tavalyi keretből Kerpel-Fronius Gáspár és Mayer Ákos is, akik 2-2 évre írtak alá, valamint velünk marad Vágvölgyi Ákos, és ahogy korábban bejelentettük, Wirth Ádám is csapatunkat erősíti a következő idényben. Goldring Bence Bajára távozott, Bonifert Bendegúz pedig elképzelhető, hogy külföldön folytatja.

– Azt szeretnénk elérni, hogy a négy külföldi játékosunk egyforma erősséget képviseljen, akárcsak abban az évben, amikor a Magyar Kupában bronzérmet nyertünk, de így volt ez a play-offos szereplésünk alkalmával – emelte ki a következő idény keretének tervezésével kapcsolatban Kardos Péter.

Csapatunk augusztus 5-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.