Marko Boltics: “Elnézést kérünk a szurkolóinktól!”

A Körmend ellen folytatjuk a bajnokságot szombaton.

Négy elveszített mérkőzéssel a hátunk mögött fogadhatjuk szombaton az Egis Körmend együttesét. Hat fordulóval az alapszakasz vége előtt immáron az a tét számunkra, hogy minél kedvezőbb helyzetből várhassuk az alsóházi rájátszást, így mindig győzelemre szükségünk van.

– Nagyon nehéz erről beszélni, négy meccset elveszítettünk egymás után, sajnos ez nem először fordul elő ebben a szezonban velünk – kezdte Marko Boltics, csapatunk irányítója. – Ez az idény nem olyan, mint amire számítottunk. Elkövettünk néhány hibát, és szerencsénk sem volt, de mi hoztuk magunkat ilyen szituációba. Nem mutogathatunk senki másra, mi, egy csapatként és egyénileg, mint játékosok kerültünk ebbe a helyzetbe. Mit javíthatunk? Nehéz kimondani, de mindenek előtt meg kell mentenünk a becsületünket, minél jobb pozícióba kell kerülnünk az alapszakasz végével. Ehhez minden meccsen a legjobbunkat kell nyújtani. Persze, az elmúlt négy meccsen is erre törekedtünk, de néha, amikor elveszíted az önbizalmat, mint ahogy most mi, úgy tűnik, mintha energia nélkül játszanál. Nem erről van szó, önbizalom nélkül elrontasz néhány könnyű dobást, vagy büntetőt. Ezeket a hibákat kell kijavítanunk, remélem, ezzel sikerül elkerülnünk azt, hogy play-outot kelljen játszanunk – fogalmazott Boltics.

Szombaton sem vár ránk könnyű meccs a Körmend ellen: a vasiak a tabella második helyéről várhatják a fordulót, hét közben pedig magabiztos sikert arattak az Alpok Adria kupa elődöntőjében a lengyel Gliwice csapata ellen. (105-85)

– A Körmend mindig egy nagyon nehéz ellenfél. A maximumot, vagy akár annál is többet kell nyújtanunk szombaton. Nem várunk semmi csodát az égből, vagy bárhonnan máshonnan, de ha a legjobbunkat nyújtjuk, és betartjuk azt, amit az edzőnk kér tőlünk, akkor lesz esélyünk. Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, akik ebben a nehéz helyzetben is kijönnek, és biztatnak bennünket. Elnézést kérek tőlük az elmúlt meccsekért, sajnálom, hogy nem tudtunk közösen győzelmeket ünnepelni. Arra kérlek benneteket, maradjatok mellettünk a szezon végéig! – tette hozzá irányítónk.

A Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban. A találkozót Benczur Tamás, Söjtöry Tamás és Balog György Attila vezeti, míg ellenőrként dr. Gencsev Plámen működik közre.

(Fotó: Török János / Delmagyar.hu)