Még hullámzó a játékunk

Lassan a finiséhez érkezik a felkészülés.

Két tornán is túl van csapatunk az elmúlt időszakban: előbb a Kaposváron megrendezett Orosz László emléktornán zártunk a negyedik helyen, majd legutóbb a pécsi MATRO-PVSK kupán végeztünk harmadikként, miután az Oroszlány elleni vereséget követően a bronzmeccsen legyőztük a Jászberényt.

– Hullámzó a játékunk, egyelőre nem tudunk kiegyensúlyozottan teljesíteni egy teljes mérkőzés alatt. Ez persze érthető is, hiszen fárasztó hetek vannak a játékosok mögött, és mivel sok volt az érkezőnk, még keresik a játékkapcsolatokat – kezdte Andjelko Mandics, csapatunk vezetőedzője.

Hozzátette, a támadásokkal különösebb gond nincs, hiszen közel 80 pontot dobunk minden mérkőzésen, a védekezésben viszont sokszor túl puhák vagyunk, ezt pedig kihasználták az ellenfelek.

– Az Oroszlány ellen teljesen jó első félidőt produkáltunk, mondhatni, kontrolláltuk a mérkőzést. A szünet után azonban szétestünk, volt több tiszta dobás is, amit elrontottunk. A Jászberény elleni játék már biztatóbb volt, ott akár hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést, és bár nem az eredmény a legfontosabb ebben az időszakban, de jól esett egy győzelem. Hozzátartozik, hogy sokat kísérleteztünk, több variációt is próbáltunk élesben tesztelni – mondta Andjelko Mandics.

Ami a folytatást illeti, szeptember 17-én, kedden 18 órától a román Temesvárt fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban: a mérkőzésre ingyen jöhetnek be a szurkolók.

A bajnoki rajt előtti főpróbát az Oroszlányban rendezett Bányász Kupa jelenti, ahol szeptember 20-án a szlovén KK Zlatorog Lasko ellen lépünk pályára, majd másnap jön a Flyers Wels-OSE Lions mérkőzés győztese vagy vesztese a helyosztón.

(Fotó: pvsk-panthers.hu)