Megéreztük a hiányzókat Kaposváron

 

Szinte végig hátrányban voltunk a KKK vendégeként, Csirics és Fortune nélkül nem jött össze a bravúr, kevés volt Wirth Ádám extrája.

Az egyaránt sérülés miatt hiányzó Andrija Csirics és Josh Fortune nélkül vághattunk neki a somogyi túrának: Hendlein büntetőire Wirth Ádám válaszolt egy kettő plusz egyes akcióval. 10-10-ig tartottuk a lépést, ekkor azonban kintről is ültek a hazaiak dobásai, mellette pedig a vonalról is pontosak voltak a hazaiak, miközben Kovács Ádám már három faultnál járt, így az első negyedet 11 ponttal nyerte meg a Kaposvár. A folytatásban is inkább a hazaiak diktáltak, Gibbs hármasával már 24 pont volt a hazai fór a negyed felénél (43-19), majd ezt a hátrányunkat 14-re csökkentettük – igaz, ekkor már Juhos Levente is három faulttal állt. Bő két perccel a nagyszünet előtt megint húsz közelébe kúszott a különbség, végül egy pont híján ez meg is lett a KKK-nak, amely hat triplát is elsüllyesztett, és támadásban alig rontott, e mellett több mint kétszer annyi lepattanót szedett ellenfelünk az első húsz perc alatt. Wirth Ádám ugyan már 19 pontnál járt az első félidőben, de így is nehéznek ígérkezett a folytatás.

A harmadik negyedet egy 7-0-s futással indítottuk, de Gibbs beemelte a hatodik trojkáját is, ezzel megtörte a lendületünket. A negyedet végül elveszítettük, ezzel együtt az utolsó felvonásra Juhos Leventét is, aki összeszedte az ötödik faultját – egyúttal kereken húszpontos hátrányból várhattuk a végjátékot. A végén beküldte a fiatalokat is Andjelko Mandics, a végig jobban támadó Kaposvár megérdemelten nyert – két kulcsemberünk hiányában ezúttal nem tudtunk olyan feszes védekezést bemutatni, ami eredményre vezethetett volna.

Wirth Ádám ugyan extrát játszott, 35 pontot szerzett, 19 dobásából csak kettő nem kötött ki a gyűrűben, volt négy szerzett labdája és három gólpassza is, de mellette nem akadt kiemelkedő teljesítmény csapatunkból, míg a hazaiaknál Gibbs mellett Ivosev és Hendlein is átlagon felüli teljesítménnyel rukkolt elő.

Legközelebb szombaton 19 órától a ZTE együttesét fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

 

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, középszakasz, középház, 5. forduló
Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 94-78 (27-16, 31-23, 18-17, 18-22)

Kaposvár, vezette: Kapitány Gellért, Pálla Zoltán, Kulcsár Tibor (Forrai Sámuel).

Kaposvár: GIBBS 31/18, Baki 3/3, HENDLEIN 18, IVOSEV 20, Spica 14. Csere: Tóth P. 2, Papp P. -, Bogdán B. 2, Blaskovits 2, Kocsis Z. -, Filipovity P. 2. Edző: Fekete Ádám.

Szedeák: Boltics 1, WIRTH 35/18, Kovács Á. 10, Juhos 8, Sulovics 8. Csere: Vágvölgyi -, Révész 9, Kerpel-Fronius G. 5/3, Kovács J. 2, Bonifert -, Mike -, Meleg K. -. Edző: Andjelko Mandics.
Kipontozódott: Juhos (30.)