Megint a meccsbe került a rossz kezdés

 

Ugyan harcoltunk az egész meccs folyamán, de a végig vezető Pécs nem engedte ki a kezéből a meccset, és nyerni tudott az újszegedi sportcsarnokban.

Először léphetett pályára a Naturtex-SZTE-Szedeák kezdőötösében Meleg Károly, mellette pedig Alekszandar Petrovics is bemutatkozhatott a szegedi közönségnek – Juhos Levente és Andrija Csirics pedig ezúttal is külső szemlélőként foglalt helyet a kispadon. Nem tudtuk levetkőzni az elmúlt meccseken mutatott betegséget, megint rosszul kezdtünk, a remekül triplázó Pécs pedig hamar kiépített előbb tíz, majd közel húszpontos előnyt. Marko Boltics és Nenad Sulovics vezérletével, na meg a remekül beszállt Kovács Ádámnak köszönhetően folyamatosan csökkentette a különbséget a Naturtex, Josh Fortune jókor elsüllyesztett hármasai pedig ezen különösen segítettek – a Pécs viszont minden apró hibát könyörtelenül kihasznált, és pillanatok alatt szerzett kosaraival rendre lélegzetvételnyi előnyhöz jutott.

Mindezek ellenére a harmadik negyed végére csak hat pont volt a különbség a két csapat között – mi több, volt, hogy az egyenlítésért támadhattunk, de ez nem jött össze – a Pécs pedig minden apró előnnyel élni tudott. A végén már mindent egy lapra tettünk fel, de nem jöttek a kinti dobások, miközben a Pécs magabiztosan büntetőzött, és végig vezetve, megérdemelten nyerte meg a meccset.

Csapatunkban Marko Boltics az egész mezőny legjobb teljesítményét jegyezte a 16 pontos, 12 gólpasszos dupla-duplájával, amit tíz kiharcolt faulttal és hat lepattanóval egészített ki, de Nenad Sulovics is 13 pontot és 10 lepattanót jegyzett, míg Josh Fortune ismét húsz pont fölé jutott, 23 pontját négy triplával színesítette, míg Kovács Ádám 13 pontját hat lepattanóval, egy szerzett labdával és három kiharcolt faulttal végzett.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Pécsi VSK-VEOLIA 81 – 88 (17-27, 18-24, 25-15, 21-22)
Férfi kosárlabda NB I, 16. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Ádám, Pozsonyi, Balogh Gy.
Szedeák: BOLTICS 16, Wirth 8/6, Meleg 2, FORTUNE 23/12, SULOVICS 13. Csere: Petrovics 6/3, Vágvölgyi, Kovács Á. 13. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Pécs: DURHAM 13, SUPOLA 22/12, Budimir 17/3, Demeter, SARLIJA 15. Csere: Bíró 6/6, Simon 9/3, Dukics 2, Harazin 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Kipontozódott: Petrovics (40.), Sulovics (40.) ill. Budimir (40.)

Andjelko Mandics: – Gratulálok a Pécsnek, megérdemelték a győzelmet. Felelősséget vállalok az elmúlt három meccs kezdéséért. Nem működött a védekezésünk, megint húszpontos hátrányba kerültünk, hét triplát kaptunk, és 22 pont jött a körtéből. Ez csak hozzáállás és akarat kérdése, ami eddig működött, az most a meccsek elején valamiért mégsem megy. Csapatként kerültünk ilyen gödörbe, ebből közösen kell kimásznunk.

Vágvölgyi Ákos: – Gratulálok a Pécsnek, megérdemelten nyertek. Zsinórban harmadik-negyedik meccsünk, ahol a korai szakaszban nagy hátrányba kerülünk, aztán nagy energiát emészt fel az, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Reméljük, kilábalunk ebből a gödörből.

Csirke Ferenc: Gratulálok mindkét csapatnak, kevés csapat tudnak így játszani, ha kulcsjátékosai sérültek, mint a Szeged. Komoly meccs kerekedett a második félidőre, a Szeged agresszívabb védekezéssel jött ki a szünet után. A kulcsszituációkban mindig volt, aki extrát dobott tőlünk. Pontosan át tudom érezni, milyen így kikapni, az elmúlt négy meccsből kétszer így veszítettünk, amikor az ellenféltől valaki extrát dobott. Sok meccs van még hátra, köszönjük a minket elkísérő szurkolók biztatását.

Supola Zoltán: – Jól kezdtük a meccset, extrán dobtunk az elején, majd visszajött a Szeged. Védekezésben kihagytunk, így egál meccs lett, a végén szerencsére behúztuk.

Forrás, fotó: delmagyar.hu