Megint a ZTE ellen törtük meg a rossz szériát

Három vereség után sikerült nyernünk.

Három elveszített találkozót követően fogadtuk a Zalaegerszeg csapatát: a vendégeknél Barnett nem utazott el a mérkőzésre betegsége miatt.

Zalai kosarakkal kezdődött a meccs, de 2–7 után sikerült fordítanunk. Jöttek a triplák is, valamint a saját palánkunk alatt több remek védekezést is bemutattunk, így folyamatosan növeltük előnyünket: gyorsan tíz pont fölé kúszott a különbség. A második negyed is hasonlóan telt, a ZTE támadásait megállítottuk, közben pedig jöttek a triplák is. Egy zalai időkérést követően Persons szerzett öt pontot gyorsan, a triplája után pedig már a húsz pont is megvolt köze. A nagyszünetig ugyan húsz alá tudott jönni a ZTE, de abszolút irányítottuk a meccset: nagyszerű teljesítményt nyújtottunk az első félidőben, és magabiztos helyzetből várhattuk a folytatást.

Potyogtak a kosarak a harmadik negyed elején, Alston egy duplát majd egy triplát is szerzett, amivel ismét visszaállt a húszpontos előny. Nem engedtük közelebb a ZTE-t, végig koncentráltan játszottunk, így az utolsó negyed már nem tartogatott izgalmat.

Végül 18 ponttal nyertünk, de az első pár percet leszámítva végig vezettünk és uraltuk a találkozót, így akárcsak 2020 telén, most is egy Zalaegerszeg elleni hazai győzelemmel szakítottunk meg egy három mérkőzésből álló vereségsorozatot. Ezzel megszereztük szezonbeli nyolcadik sikerünket, legközelebb szombaton az Oroszlány vendégei leszünk, azt a mérkőzést az M4 Sport is élőben közvetíti.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Zalaegerszeg 93–75 (28–16, 26–20, 22–19, 17–20)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 18. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Földházi, Frányó, Szilágyi.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 22/12, COOK 17/9, Szatmári, Bognár 10/3, ALSTON 21/3, Csere: Balogh 1, Filipovic 4, Keller 13/9, Polányi, Hunt 2, Kerpel-Fronius B. 2, Mayer 1. Vezetőedző: Simándi Árpád.
ZTE: Parks 10/3, DeCosey 17/9, Csuti, Wilson 15/6, Horti 7, Csere: Takács 3/3, Holton 11, Révész 6, Németh 5/3. Vezetőedző: Emir Mutapcic.
Kipontozódott: Holton (38.).

Simándi Árpád: – Volt rajtunk nyomás, a játékosokon is érezhető volt, hogy a három vereség miatt picit feszültebbek. Nagyon jó energiával kezdtük a meccset, az első félidőben több mint ötven pontot dobtunk, azt csináltuk, amit megbeszéltünk a meccs előtt. Boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, de tovább kell mennünk ezen az úton, ugyanígy kell játszanunk, mert ahogy eddig is elmondtuk, minden mérkőzés kiélezett. Szeretném megköszönni a szegedi közönség biztatását, ma is nagyszerű hangulatot teremtettek! További sok sikert kívánok a ZTE-nek!

Emir Mutapcic: – Gratulálok a Szegednek, az elsőtől az utolsó pillanatig jobbak voltak! Az első negyedben vesztettük el a meccset, nem álltunk készen a játékra. Sok tiszta dobást hibáztunk, de a játékunk nem a támadástól, hanem a hozzáállástól és a védekezéstől függ. Az első negyedben huszonnyolc, a másodikban huszonhat pontot kaptunk, egy ilyen jól támadó csapat ellen pedig ezt nem lehet megengedni. Remélem, a következő héten már teljes kerettel állhatunk fel.

Keller Iván: – Nagyon örülünk a győzelemnek, már ráfért a csapatra. Örülök annak is, hogy jól játszva sikerült győznünk, és szinte az első negyedben sikerült eldöntenünk a találkozót. Mindenki jól szállt be, hozzá tudott tenni a sikerhez, jó csapatjátékkal arattunk szép győzelmet.

Révész Ádám: – Gratulálok a Szegednek, nagyon jól játszottak! Nem kifogás, de nem tudtunk edzeni a héten, a négyesposztos légiósunk kiesett, kettes-hármas posztos játékosokat kellett felhozni négyesbe, sajnos ez meglátszott a pályán is. Az elején érezhető volt, hogy a Szeged sokkal energikusabban játszik, mint mi. Sok támadólepattanót engedélyeztünk nekik, gyakorlatilag addig támadtak, amíg kosarat nem dobtak. Fontos meccs vár ránk szombaton, amit meg kell nyernünk. Gratulálok a Szegednek, és sok sikert kívánok nekik a szezon további részében!

(Fotó: Frank Yvette, Délmagyarország)