Megismételhető-e a bravúr?

 

Óriási tettet hajtanánk végre, ha pár napon belül a Falcót és az Albát is elkapnánk.

A szombaton aratott nagyszerű, Falco elleni győzelmet követően egy újabb élcsapatot fogadhatunk az újszegedi sportcsarnokban, hiszen szerdán az Alba Fehérvár lesz az ellenfelünk. A tavalyi bajnokcsapat idén is jól teljesít, és valószínűleg ott lesz majd a legjobb négy között – ugyanakkor a két legutóbbi idegenbeli mérkőzését egyaránt elveszítette. Miután meglepetésre kikapott a Jászberény otthonában, legutóbb Körmenden is alulmaradt, így negatív mérleggel áll, ami az idegenbeli mérkőzéseket illeti. Az Alba viszont olyan minőséget képvisel, amely bárhol és bárkire veszélyes, ezért nem szabad ezekből az eredményekből kiindulni – ám ha úgy kosárlabdázunk, ahogyan azt a Falco ellen tettük, akkor lehet esélyünk arra, hogy ismét bravúros eredményt érjünk el.

A két csapat szegedi mérkőzései eddig rendre vendégsikerrel értek véget: minderre most szüksége is van az Albának, mert csak így lehetne esélyük arra, hogy utolérják a Körmend-Falco duót. A középházból már nem csúszhatunk ki, azonban közel sem mindegy, milyen mutatóval kezdjük meg a bajnokság második szakaszát: amennyiben sikerülne legyőzni a fehérváriakat, még előkelőbb helyen is végezhetnénk az alapszakaszban, persze ehhez a többi eredmény megfelelő alakulására is szükség lenne. Míg legutóbb a bajnokság legjobban támadó csapatát láttuk vendégül, addig szerdán a legjobban védekező jön a Tisza-partjára, már ha a kapott pontokat vesszük alapul, ugyanis az Alba 1801 kapott pontjánál senki sem tud jobbat felmutatni a ligában – az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ellenfelünk is egy meccsel kevesebbet játszott a riválisokhoz képest, ezt pótoljuk be szerdán. Minden esetre érdekes lesz, hogy sikerül-e azt a támadójátékot hozni, amit szombaton a Falco ellen mutattunk – és ha igen, akkor mindez mire lesz elég az Alba ellenében.

A Naturtex-SZTE-Szedeák – Alba Fehérvár mérkőzés március 28-án, szerdán 18 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban, előtte 15.15-től az U20-asok csapnak össze.