Megkezdjük a kemény sorozatot

Decemberben hat bajnoki vár ránk, kezdésként a kupagyőztest fogadjuk.

Összesen hat alkalommal lépünk pályára az óesztendő utolsó hónapjában. Igen komoly kihívások várnak csapatunkra decemberben, hiszen sorrendben a kupagyőztes, a bajnoki ezüst, majd a bajnoki aranyérmes következik – kezdésként tehát a Szolnoki Olajbányász érkezik az újszegedi sportcsarnokban pénteken 18 órától.

A szolnokiakkal legutóbb tavasszal a Debrecenben megrendezett kupadöntőben találkoztunk, ahol szolnoki sikerrel végződött a finálé, viszont ezzel megszereztük klubtörténelmünk legfényesebb színű érmét.

A Szolnok a tabella harmadik helyéről várhatja a folytatást, eddigi kilenc bajnokijából hetet megnyert, és kettőt veszített el: mindkét vereségét idegenben könyvelhette el, az Oroszlány és a Falco otthonában maradt alul Gasper Potocnik csapata.

Vereségből érkezünk erre a találkozóra, hiszen legutóbb kikaptunk a DEAC vendégeként, így nyolc meccs után 2–6-os mérlegről várhatjuk a folytatást. Tavaly sikerült elkapnunk az Olajt az újszegedi sportcsarnokban, 2021. december 27-én 81–57-re nyertünk hazai pályán.

A pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzést Kapitány Gellért, Goda László és Kovács Nimród vezetik majd. Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári krt. 33.) pénztára egy órával a meccskezdés előtt nyit, a felnőtt jegy 2000 Ft, a diák és a nyugdíjas belépő 1000 Ft-ba kerül.

(Fotó: Kamenik Balázs)