Megnyertük az utolsó hazai meccsünket az alapszakaszban

Majdnem elrontottuk a húszpontos előnyt a TF Budapest ellen.

A vállsérülést szenvedett Vágvölgyi Ákos nélkül fogadtuk utolsó alapszakaszbeli mérkőzésünkön a TF Budapest csapatát.

Marko Boltics büntetője nyitotta a meccset, majd Bergstedt ugyan fordított – de ezt hét pontunk követte, majd Juhos Leventének köszönhetően megérkezett az első hármasunk is, 13-5-nél kért időt az Ales Pipan vezette TF. 20-9-ről ugyan felzárkóztak a vendégek, de ekkor Ante Krapic lépett elő főszereplővé. Miközben Juhos gyorsan begyűjtötte harmadik faultját, horvát légiósunk két triplával is jelentkezett, gyorsan átlépte ő is a tíz pontot, így megmaradt a magabiztos előnyünk. (40-25) A folytatásban Rikalo vezetésével zárkózott a budapesti együttes, 42-35 után azonban jött egy 8-0-s futásunk, és végül 16 ponttal vezettünk a szünetben.

A harmadik negyedben sem utalt semmi arra, hogy nagy gondunk lehetne a meccsen: a meccsbe remekül beszálló Kerpel-Froniusnak is köszönhetően a harmadik negyed végére már a húsz pontot is átlépte a különbség, 59-51 után tizenkét pontot szereztünk zsinórban, sőt, a negyed végére a dán válogatott Bergstedtet is elveszítette a TF, mivel a vendégek játékosa meglökte a bírót egy faultot reklamálva, így kiállították. Az utolsó negyedben 24 ponttal is vezettünk, azonban 79 pontnál megálltunk: a TF pedig felbátorodott, Rikalo és McLane hármasaival egyre közelebb lépett, miközben mindent elrontottunk elöl, így szép csendben négy pontra jött fel a TF, sőt, Rikalo újabb hármasa után már csak egy pont volt a különbség bő egy perccel a vége előtt. (82-81) A büntetőknél nem remegett meg a kezünk, Wirth magabiztosan dobta az ekkor megítélt büntetőket, így végül ha nehezen is, de sikerült legyőzni a TF-et, és ezzel megszereztük szezonbeli hetedik sikerünket.

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Kerpel-Fronius Gáspár jutott a legtöbb pontig: fiatal irányítónk 20 pontos, öt gólpasszos remek estét hozott – de rajta kívül hárman is tíz pont fölött termeltek. Antre Krapic közel járt a dupla-duplához, 18 pontját kilenc lepattanóval tette teljessé, míg Marko Boltics 15 pontját hét gólpasszal és négy lepattanóval toldotta meg. Juhos Levente 15 pontja mellett 7 lepattanót jegyzett, Alekszandar Ponjavics hét-hét pontot és lepattanót ért el három gólpassza mellett, Nenad Sulovics hét pontját öt gólpasszal egészítette ki – míg Wirth Ádám a végén nagyon fontos büntetőket tett a helyére, hat pontját egy szerzett labdával és hat kiharcolt faulttal toldotta meg, Bonifert Bendegúz pedig két pontot és egy gólpasszt jegyzett.

Az alapszakaszból hátralévő két fordulóban egyaránt idegenben lépünk pályára, előbb március 31-én Szombathelyen, majd április 6-án Sopronban játszunk.

Naturtex-SZTE-Szedeák – TF Budapest 90-85 (24-18, 31-21, 22-14, 13-32)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 24. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kapitány, Pozsonyi, Balogh.
Szedeák: BOLTICS 15/3, Wirth 6, Ponjavics 7, Juhos 15/3, Sulovics 7. Csere: KRAPIC 18/6, KERPEL-FRONIUS 20/6, Bonifert 2. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
TF Budapest: Krnjajski 3/3, Buzás 11/9, Clark 16/3, McLANE 21/9, Bergstedt 2. Csere: Filipovic 5, RIKALO 27/12, Szobi, Meleg, Beák. Vezetőedző: Ales Pipan.
Kipontozódott: Ponjavics (33.), ill. Buzás (40.).
Kiállítva: Bergstedt (30.).

Andjelko Mandics: – Három negyeden át jól kosárlabdáztunk, de az utolsó negyed teljesítménye szégyenletes. Gratulálok a TF-nek, mert 24 pontos hátrány ellenére sem adták fel, remélem, jobbak leszünk a folytatásban!

Ante Krapic: – Kettős érzések kavarognak bennem, mert bár győztünk, de az utolsó negyed miatt bosszúsak lehetünk. Ennél jobban kell játszanunk.

Ales Pipan: – Gratulálok a Szegednek, az elején sok hibát vétettünk, rosszul dobtunk, rosszul lepattanóztunk. A szünet után feljavultunk, de nem volt annyi emberünk, hogy megnyerjük a hajrát.

Beák Gábor: – Gratulálok a Szedeáknak, viszont mi is megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó játékra.

(Fotó: Frank Yvette / delmagyar.hu)