Megszakadt a győzelmi sorozatunk

Bár jól kezdtünk az Egis Körmend otthonában, és a végén is volt lehetőségünk, de négy győztes meccs után vereséget szenvedtünk.

Másfél perc után Bognár Kristóf szerezte az első kosarunkat a szombat esti bajnokin, majd erre egy körmendi tripla érkezett, de erőcsatárunk is pontos volt kintről. Négy perc után 11–6-ra vezettünk, majd ugyan egyenlített a Körmend, de Bognár újabb pontjával ismét előnyben voltunk. Őrült rohanás zajlott a pályán, amiből jól jöttünk ki, hiszen 28–24-re, majd Lake kosara után 30–26-ra is vezettünk.

Bognár kosara nyitotta a második negyedet, de hatpontos előnyünk gyorsan eltűnt Morgan két triplája után, 32–32. Woolridge kimaradt zsákolása után Durázi közelijével már a Körmendnél volt az előny 34–32-nél, amikor időt is kértünk. Zsíros hármasával vettük vissza a vezetést, de a második negyed már több hibát, és jóval kevesebb pontot hozott, mint az első tíz perc, Durázi pontjai után 38–35-re vezetett a Körmend a negyed felénél. Bognár kosarai után úgy fordultunk a félidő végjátékára, hogy csak egy pont volt a hátrányunk, 42–41-nél kért időt a Körmend. Locke tempójára Ferencz válaszolt, 46–43-al mehettünk a nagyszünetre.

Közel két perc után Tolbert büntetői jelentették a második félidő első pontjait, majd Morgan középtávolija után hétpontos hátrányban voltunk, 50–43. Lake szerezte meg első pontjainkat a szünet után, de erre újabb két körmendi kosár érkezett, 54–45-nél kértünk időt. Tolbt zsákolása után először volt kétszámjegyű a különbség, de Locke két büntetőjével, majd Bognár kettesével zárkóztunk, Mucza is szerzett egy tempót, amivel 56–51-re jöttünk fel 11 pontos hátrányból. A körmendi időkérés után Woolridge vitte végig, de három pontnál nem tudtunk közelebb jönni – sőt, a Körmend újított, és Doktor büntetője után 9 pontos hátrányban voltunk 62–53-nál. Morgan dobott két távolit, amivel 15 ponttal vezetett a Körmend, de a negyedet Locke kettese zárta, 70–57-ről jöhetett az utolsó negyed.

Morgan kapta meg a második sportszerűtlen hibáját, így kiállt a körmendiek légiósa, viszont Woolridge négy büntetőből csak egyet dobott be. Zsíros triplájával tíz ponton belülre jöttünk, majd egy szerzett labda után Woolridge ment végig a ziccerrel, 74–67-nél kért időt a Körmend. Kimaradtak a helyzeteink, hosszú ideig nem szereztünk kosarat, nem tudtunk élni az esélyekkel. Két perccel a vége előtt Cook dobott be egy triplát a sarokból, majd Tolbert fejezett be egy akciót, 82–69-nél kértünk időt.

Egis Körmend–SZTE-Szedeák 90–73 (26–30, 20–13, 24–14, 20–16)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, Körmend, X néző. Vezette: Benczur, Tőzsér, Fodor.
Körmend: Doktor 1, Cook 11/9, Takács K. 14/3, DURÁZI 21, TOLBERT 16. Csere: MORGAN 21/15, Ferencz 4, Sylla 2, Kiss M. Vezetőedző: Kocsis Tamás.
SZTE-Szedeák: Woolridge 15, Locke 16/6, Cohill 4, BOGNÁR 18/3, Lake 10. Csere: Mucza 2, Zsíros 8/6. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kiállítva: Morgan (31.).
Kipontozódott: Doktor (40.).

Nikola Lazics:A találkozó fontos pillanataiban nem játszottunk okosan, időnként az volt az érzésem, hogy streetballmérkőzésen vagyok. Sokáig pariban voltunk, az ellenfél többször megszökött, sikerült felzárkóznunk, de a végjátékban a körmendi csapat jobban koncentrált és megérdemelten győzött.

(Fotó: Faragó Imre)