Megszorongattuk a bajnokot

A harmadik negyed elejét elszúrtuk, onnan pedig már nem engedte ki a meccset a Falco.

A regnáló magyar bajnok Falco KC Szombathely ellen játszottuk első hazai mérkőzésünket: csapatunkból Vágvölgyi Ákos bokasérülése miatt hiányzott, míg a túloldalon Perl Zoltánt ugyan nevezték, de a magyar válogatott kosaras végül nem lépett pályára.

Nehezen találtuk az ellenszert a Falco támadásaira az első percekben: ám ezt követően egyre inkább elkaptuk a ritmust. Szűk vendégelőnnyel kezdődhetett így a második negyed, jöttek is a triplák a részünkről, és hiába vettük át a vezetést, sokáig azt nem tudtuk megtartani: 36-36 után pedig ismét a Falco került lépéselőnybe. Sokkal jobban játszottunk, mint legutóbb Pécsett, viszont a szünetben két ponttal a szombathelyiek vezettek.

A nagyszünetet követően azonban rosszul kezdtünk: 9-0-al indította a második félidőt a Falco, közel négy percig nem szereztünk kosarat, így roppant nagy szükség volt Stefan Balmazovics újabb hármasára. Benke és Filipovity ekkor tarthatatlan volt, sorra jöttek a közeli kosarak, így gyorsan – a találkozó során először – tíz pont fölé kúszott a különbség.

Innen még sikerült egyszer visszajönni, de a negyedik negyedben elveszítettük Ante Krapicot: horvát légiósunk egy védekezést követően a földön maradt arcát fájlalva, nem is tudta folytatni a játékot – Andjelko Mandics pedig technikai faultot kapott az esetet reklamálva. Egy utolsó esélyünk még akadt, hétpontos szombathelyi vezetésnél viszont kimaradt a ziccer, Bíró Olivér a triplájával viszont gyakorlatilag lezárta a meccset. A Falco végül 100 pontig jutott, és győzni tudott az újszegedi sportcsarnokban, de bosszúsak lehettünk a vereség után, mert volt olyan pillanata a meccsnek, amikor úgy tűnt, több is van ebben számunkra.

Folytatás jövő szombaton szintén hazai pályán, akkor a Kecskemét érkezik hozzánk.

Az este legjobbjai részünkről Ante Krapic, Brian Asbury és Stefan Balmazovics voltak: Stefan 22 pontját hat lepattanóval és öt kiharcolt faulttal tette teljessé, míg Brian közel járt a dupla-duplához, hiszen 17 pontja mellett 9 lepattanó, valamint három szerzett labda is szerepelt a neve mellett. Ante Krapic 17 dobásából csak hármat rontott el, 20 pontja mellett volt két lepattanója és egy gólpassza, valamint hat kiharcolt faultja is.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco 90-100 (22-25, 24-23, 20-29, 24-23)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 2. forduló. Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kapitány, Ádám, Balogh Gy.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 5/3, Wirth 8/6, BALMAZOVICS 22/9, KRAPIC 20/6, ASBURY 17. Csere: Kerpel-Fronius G. 10, Kerpel-Fronius B. 8. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Falco: HOOKER 17/9, Benke 9/3, Krivacsevics 8, FIIPOVITY 19/6, Reddic 14. Csere: Váradi 9/3, Washington 1, LAKE 15, Bíró 8/6. Vezetőedző: Gasper Okorn.
Kipontozódott: Váradi (39.).

Andjelko Mandics: – Gratulálok a Falcónak! Ilyen hibákat nem lehet elkövetni egy ilyen kaliberű csapat ellen. Védekezésben továbbra sem játszottunk jól, a festékből kapott pontok száma rengeteg, de a küzdőszellemmel elégedett vagyok.

Gasper Okorn: – Ahogy a meccs előtt is mondtam, Magyarországon idegenben meg fogunk szenvedni minden pályán. A győzelem miatt elégedett vagyok, de a 90 kapott ponttal nem, örülök, hogy a kritikus pillanatokban higgadtak maradtunk, de szeretném felhívni a figyelmet arra, hogyha nem koncentráltunk volna, akkor nem nyertük volna meg a meccset.

Kerpel-Fronius Gáspár: – Ahogy a mester is mondta, ezek a hibák nem férnek bele egy Falco ellen. Jobban kezdtünk, mint a Pécs ellen, de a festékből kapott 58 pont nem fér bele.

Benke Szilárd: – Nem számítottunk könnyű meccsre Szegeden, nem is volt az. Természetesen ettől függetlenül győzni érkeztünk ide, és örülök, hogy ez sikerült is, de a védekezésünkre nem lehetünk büszkék.

(Fotó: Kuklis István / delmagyar.hu)