Megtört a DEAC elleni sorozatunk

Zsinórban hetedjére már nem tudtuk legyőzni a Debrecent.

Továbbra is két hiányzóval várhattuk a DEAC elleni mérkőzést, Kerpel-Fronius Balázs és Szatmári Zsombor továbbra sem volt bevethető.

Debreceni hármassal kezdődött a mérkőzés, részünkről pedig Bognár Kristóf nyitotta a pontok sorát. Desmond Washington hármasával először vezettünk 5–7-nél. Roberson hamar összeszedte a második faultját, de Filipovics közelijével először volt egylabdánál nagyobb különbség, 9–13. Scott hármasával ugyan zárkózott a DEAC, de Polányi, majd Sztarovlah is elsüllyesztett egy-egy triplát, öt ponttal, 21–16-ra vezettünk montenegrói játékosunk trojkája után, végül tíz percet követően 2 ponttal, 24–22-re vezettünk.

A második első felében már nem ült úgy a játékunk, mint az első tíz perc során, Polyák triplája után pedig időt is kértünk, amikor átvette a vezetést a DEAC, 32–29. Hosszú percek gólcsendjét törte meg Bognár, aki ekkor elérte a tíz pontot, 34–31-re zárkóztunk. Ötpontos hátrányból Roberson pontjaival sikerült fordítanunk 34–35-nél, így két perccel a nagyszünet előtt a DEAC is időt kért. Elszakadni azonban nem tudtunk ellenfelünktől, Garamvölgyi triplájával ismét döntetlent mutatott az eredményjelző, de Washington utolsó másodperces hármasával vezettünk a félidőben, 39–42.

Közel kétperces csend után debreceni pontokkal indult ugyan a második félidő, de ezekre Roberson tudott válaszolni, így ismét öt ponttal, 46–41-re vezettünk, amikor időt kértek a hazaiak. Washington tette fel alley-oopra Robersonnak, gyönyörű akció után az addigi legnagyobb előnyünk alakult ki 43–50-nél. A DEAC két pontra zárkózott, majd időkérésünket követően Drenovac egy labdaszerzés utáni ziccerel egyenlített 56–56-nál, mi több, újabb eladott labda után már a DEAC-nál volt az előny, majd Polyák hármasa zárta le a negyedet, így az utolsó felvonás előtt 61–58-as hátrányban voltunk.

Mócsán büntetői nyitották a negyedik negyedet, majd szintén a hazaiak játékosának hármasa után már nyolc pont volt a hátrányunk, de Person visszadobta a távolit, 69–64. Kilencpontos hátrányban is voltunk, de Washington trojkájával négy pontra zárkóztunk két perccel a vége előtt, 76–72-nél pedig időt kért a DEAC. A végjátékra nem maradt már szabálytalanságunk, 80–75-nél kimaradt Washington távolija, majd Polyák viszont bedobta a két büntetőjét, így bő egy támadásnyi idő maradt még az órán, 82–75. Bognár még büntetőzhetett, ám némi videózás után őt látták szabálytalannak, így debreceni időkérés helyett Polyák büntetőzhetett és lezárta a meccset: zsinórban hat, DEAC elleni győzelem után ezúttal vereséget szenvedtünk. Folytatás pénteken, hazai pályán, a Szolnoki Olajbányász ellen.

DEAC–Naturtex-SZTE-Szedeák 83-78 (22-24, 17-18, 22-16, 22-20)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 9. forduló. Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Nagy V., Fodor, Makrai.
DEAC: SCOTT 19/6, Polyák 10/6, DRENOVAC 15, Gáspár M., Taylor 6. Csere: MÓCSÁN 22/6, Garamvölgyi 7/3, Tóth Á. 4, Kenéz, Balázsi. Vezetőedző: David Dedek.
Szeged: WASHINGTON 17/12, Polányi 3/3, Sztarovlah 12/6, BOGNÁR 16, ROBERSON 18. Csere: Filipovics 6, Person 5/3, Balogh 1, Kovács Á. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Simándi Árpád:Volt egy rövidzárlatunk, amiből visszaengedtük az ellenfelünket, onnantól bármelyik csapat oldalára billenhetett volna ez a meccs, sajnos ez most ellenfelünk oldalára dőlt el. Jobban játszottunk, mint az előző meccsen, de még több kell a folytatásban.