Megvan a bronzérem!

Debrecenben is nyertünk, megszereztük a bronzot.

Jobban kezdte a bronzért vívott párharc második mérkőzését a DEAC, amely a lepattanóknak köszönhetően előnybe tudott kerülni a meccs elején. Ezt viszont Bognár Kristóf hármasa tüntette el, 12-12 után azonban nem a védekezésé volt a főszerep, mindkét csapat gyorsan átlépte a húsz pontot is, és tíz perc játék után a DEAC 28-27-re vezetett.

Keller Iván hármasával sikerült átvennünk a vezetést, viszont ezt követően két percig nem szerzett egyik csapat sem kosarat. Ezt Tóth Ádám kosara törte meg, majd 35–31-re lépett meg a DEAC, de innen sikerült fordítanunk. Több jó védekezés után sikerült felpörgetnünk a játék ritmusát, és újra átvettük a vezetést: olyannyira, hogy a szünet előtt már nyolc pont is volt az előnyünk, végül ebből négy maradt meg a nagyszünetre.

A térfélcserét követően a védekezésünk továbbra is remekül működött, majd Govenstől jött egy borzasztóan távoli tripla, ami beesett, Brown is bedobott egy hármast, és máris több mint tíz ponttal vezettünk. Brown elöl-hátul remekelt, vezetésével pedig bár 15 pont is volt a különbség, végül 11-el vezettünk az utolsó játékrész előtt.

Ismét jött egy nehéz időszak a meccsen, három perc alatt csupán Drenovac, majd Govens távolról volt eredményes, az idő telte pedig nekünk kedvezett, 65-77. Tíz alá bejött a Debrecen, olyannyira, hogy 70-79 után jött két hármas a hazaiaktól, és máris nyílttá vált a meccs bő két perccel a vége előtt. Ekkor azonban koncentráltak tudtunk maradni, Dickey, majd Brown is könnyű kosarat szerezhetett, ezzel újra megnyugodhattunk. A végén még kellett Govens higgadt büntetőzése, de a végjátékban is okosan játszva lehoztuk a meccset, a debreceni győzelmünk pedig azt jelenti, hogy lezártuk a párharcot, és megszereztük a bronzérmet a 2020-21-es szezonban.

DEAC–Szedeák 82–90 (28–27, 16–22, 15–20, 19–16)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, bronzmérkőzés, 2. meccs. Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Győrffy, Goda, Boros.
DEAC: Moody 14/12, Somogyi 15/6, Drenovac 17/3, Hines 20/15, Tóth 9. Cserék: Moore 7/3, Neuwirth, Polyák, Molnár. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Naturtex-SZTE-Szedeák: GOVENS 27/6, BROWN 28/6, DZSELETOVICS 3/3, BOGNÁR 10/6, DICKEY 13. Cserék: KERPEL-FRONIUS G. 2, KELLER 3/3, KERPEL-FRONIUS B. 2, OLASZ 2.Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Tóth (38.), ill. Kerpel-Fronius G. (39.).
Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Szedeáknak.

Szrecsko Szekulovics: – Rengeteg érzelem dúl bennem, hiszen a szezon előtt senki sem számított arra, hogy ilyen előkelő helyen végezhetünk. Büszke vagyok az egész klubra és a játékosokra, az egész év során családként működtünk, és harcoltunk egymásért. A sok buktató ellenére is kitartottunk az idény végéig, ami bebizonyította, hogy ugyan kis csapat vagyunk, de óriási a szívünk.

(Kiss Annamarie, Hajdú-Bihari Napló)