Megvan a második

Nagy csatában győztük le az Oroszlányt.
2019-es utolsó hazai meccsünkön az újonc Oroszlány csapatát fogadtuk: továbbra sem számíthattunk a sérült Kerpel-Fronius Gáspárra.

Rizvic öt pontjával kezdődött a meccs, előbb egy triplát, majd egy kettest dobott be a vendégek játékosa, tőlünk pedig Ante Krapic köszönt be először. A negyed feléhez közeledve Hayes is betalált közelről, majd Krapic újból szerzett egy kosarat, de Wirth szándékosnak megítélt faultja után öt pontot jegyzett az Oroszlány – dupla annyi pontnál jártak ekkor a vendégek (9-18), de Krapic faulttal együtt elsüllyesztett hármasa a legjobbkor érkezett – négypontos válaszával gyorsan feleztük a hátrányunkat. Illés tempójával azonban nyolc pontra lépett meg az OSE, így szűk három perccel a negyed vége előtt időt kért Szrecsko Szekulovics (16-24). Pontgazdag első negyed végén négy ponttal vezetett az Oroszlány.

A második tíz perc elején két gyors kosarat szereztünk, így kikérte első idejét az Oroszlány is 30-32-nél, ezt viszont hat vendég pont követte, 30-38-ról kezdhettük újra a kapaszkodást – Vágvölgyi Ákos szerzett egy triplát, majd egy lerohanás után megint csak három volt közte, de erre is triplával válaszolt az OSE.  Wirth Ádám floatere után először vezettünk a meccsen: két és fél perc volt a nagyszünetig, 44-43-nál újra időt kért az Oroszlány. Hullámzó meccs volt, a félidőre végül kétpontos vendég-vezetéssel térhettek a csapatok.
Három perc telt el a harmadik negyedből, amikor Stefan Balmazovics hármasa után öt ponttal vezettünk: 57-52-nél kért időt az OSE. Milos Miliszavjlevics védekezésben és támadásban is hasznosan játszott, fontos triplákkal jelentkezett, majd a harmadik negyedbeli utolsó támadásunkból Balmazovics dobott be egy újabb trojkát: végül az oroszlányiak utolsó dobása már időn túl esett, így tíz ponttal, 76-66-ra vezettünk a záró felvonás előtt.

Az utolsó negyedben tíz pont fölött is volt előnyünk, azonban nem tudtuk lezárni a meccset: több támadást is elrontottunk, az Oroszlány pedig visszajött kilenc pontra, 89-80-al mentünk neki az utolsó percnek is. Miliszavljevics szándékos faultja után Abell dobhatott két büntetőt, amit egyaránt kosárra váltott, viszont Rizvic hármasa nem jött, Balmazovicsnak pedig rögtön odaütöttek, ő is pontos volt a vonalról, 91-82-nél, 37 másodperccel a vége előtt kért időt az Oroszlány. Egy visszaszedett támadólepattanó után Balmazovicsra fújtak faultot, akinek az ötödik volt, de nem jött oroszlányi kosár: hét ponttal, 91-84-re nyerni tudtunk, így megvan szezonbeli második győzelmünk.

Naturtex-SZTE-Szedeák – OSE Lions 91-84 (26-30, 21-19, 29-17, 15-18)Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 10. forduló. Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Győrffy P. A., Frányó P., Balogh Gy. (Balogh L.)Naturtex-SZTE-Szedeák: MILISZAVJLEVICS 17/9,Wirth 2, KRAPIC 19/6, BALMAZOVICS 23/9, ASBURY 20. Csere: Kerpel-Fronius B. 5/3, Vágvölgyi 5/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.Oroszlány: Washington 8, ABELL 26, Zsíros 7/3, RIZVIC 20/6, Hayes 7. Csere: Mohácsi 4, Illés 12/3, Garamvölgyi, Demeter. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.Kipontozódott: Balmazovics, ill. Garamvölgyi.

Szrecsko Szekulovics: – Az Oroszlány az első félidőben nagyon jól dobott, nehéz mérkőzésen, de végül sikerült nyernünk. Mindig nehéz egy csapat helyzete, ha ennyi vereség után játszik, elsősorban ez pszichológia, de erre ma remekül reagált csapatom. Sok még a teendőnk, de ma egy fontos győzelmet szereztünk, dolgoznunk kell tovább.

Brian Asbury: – Teljes mértékben betartottuk és megvalósítottuk, amit kért tőlünk az edzőnk, egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, és értékes győzelmet szereztünk.

Sebastjan Krasovec:  – A 91 kapott pont mindent elmond a mérkőzésről, a védekezésünk nem működött ma. Sok mindennel próbálkoztunk, de minden lejött a gyűrűről, gratulálok a Szegednek!

Illés Máté: – A támadásunkkal elégedett lehetek, de ennyi kapott ponttal nehéz meccset nyerni. Nagyot küzdöttünk, de gratulálok a Szegednek a győzelemhez!

(Fotó: Frank Yvette, Délmagyarország)