Megvan az első győzelmünk a bajnokságban

Justin Alston nélkül, három légióssal győztük le idegenben a Zalaegerszeget.

A Kaposvár elleni hazai vereséget követően szombaton a Zalaegerszeg otthonában folytatódott számunkra a bajnokság. Keretünk nem volt teljes, hiszen Justin Alston sérülése miatt nem volt bevethető, így három légióssal vágtunk neki a ZTE elleni meccsnek.

7–0-al nyitott a ZTE, majd Persons szerezte első pontjainkat. Ezt követően egyre jobban összeállt a védekezésünk, és fokozatosan dolgoztuk le a hátrányunkat: az első negyed hajrájában sikerült kiegyenlítenünk, majd a második tíz perc nyitányaként Filipovics szedte le sajt támadólepattanóját, amivel először vezettünk a meccsen, 21–23. A folytatásban egyik csapat sem tudott komolyabb előnyre szert tenni, hol itt, hol ott volt az egy-két pontos előny, így érkeztünk meg a félidő utolsó két percéhez. Ekkor azonban Persons büntetőivel, majd Cook triplájával sikerült meglépni, sőt, Hunt betörése is eredményes volt, máris tíz ponttal vezettünk, 36–46. Végül 11 ponttal vezettünk a nagyszünetben, a félidő utolsó öt percében sikerült ritmust váltanunk, amire a ZTE nem tudott válaszolni.

A harmadik negyedben egyszer engedtük tíz ponton belülre a ZTE-t, egy eladott labda után hatra jöttek fel a hazaiak, de Szrecsko Szekulovics időkérését követően gyorsan visszaállt a kétszámjegyű különbség. Persons remekelt, az amerikai irányító vezérletével pedig folyamatosan tartottuk magabiztos előnyünket. A negyedet Keller dudaszós tempója zárta le, amivel 14 pontos fórról várhattuk az utolsó tíz percet.

Innen már nem engedtük ki a kezünkből a meccset, a második félidőben szinte végig kontrolláltuk a mérkőzést, és végül 12 pontos győzelmet arattunk a ZTE otthonában: ezzel megszereztük szezonbeli első győzelmünket.

Tayler Persons kiváló estét zárt, irányítónk közel állt a tripla-duplához is, hiszen 25 pontja mellett 11 lepattanót és 8 gólpasszt jegyzett.

Folytatás jövő vasárnap, október 17-én 16 órától az Oroszlány ellen az újszegedi sportcsarnokban: azt a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Zalaegerszeg–Naturtex-SZTE-Szedeák 73–85 (21–21, 16–27, 20–23, 16–14)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 5. forduló. Zalaegerszeg, 1000 néző. Vezette: Praksch, Farkas G., Major.
ZTE: Wilson 8, GUYTON 16/3, Polster 6/6, Barnett 12, Harris 6. Csere: Németh Á. 7/3, Bonifert 1, Révész 2, Csuti, Heron 11/3, Horti 4, Simó. Vezetőedző: Teo Cizmic.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 25/16, Szatmári, COOK 19/9, Hunt 10, BOGNÁR 15/6. Csere: Keller 6, Kerpel-Fronius B. 6, Balogh Sz., Filipovics 4, Polányi. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Szrecsko Szekulovics: – Nagyon jól reagáltunk a kialakult helyzetre, a kispadról érkező játékosok pedig nagyszerűen ellátták a feladatukat, és itt nem csak a pontszerzésre gondolok. A második félidőben kontrolláltuk a mérkőzést és remekül védekeztünk. Büszke vagyok a fiúkra, mert kemény feladatot oldottak meg ma, számunkra ez a győzelem egy vitaminbombával ér fel a folytatásra. Jövő héten csak egy mérkőzésünk lesz, így lesz időnk kicsit regenerálódni is.

(Fotó: Bálizs Zsuzsa)