Megvan az első győzelmünk

Volt, hogy húsz ponttal is vezettünk a Jászberény ellen.
Vágvölgyi Ákos már átöltözött, így teljes kerettel várhattuk szezonbeli harmadik mérkőzésünket, amelyet a hozzánk hasonlóan a találkozó előtt nyeretlen Jászberény ellen vívtunk az ötödik fordulóban.

A vendégek kezdtek jobban, 7-2-re is vezetett a Berény, ám innen remek tripláinknak köszönhetően sikerült fordítani: öt távoliból négy is a gyűrűben landolt, majd Ante Krapic visszatett labdája után, 18-12-nél időt kértek a vendégek. A negyedben az utolsó szó szintén a horvát légiósunké volt, így öt ponttal vezettünk az első tíz percet követően.

Krapic gyorsan átlépte a tíz pontot, és Miliszavljevics is elsüllyesztette a harmadik tripláját: a tízpontos különbség helyett viszont gyorsan visszajött a Jászberény négy pontra, így négy perc után időt kért Andjelko Mandics 31-27-nél. Egy perccel később már egészen más volt a helyzet: Kerpel-Fronius Balázs két hármast is bedobott, majd végigvittünk egy ziccert: tíz ponttal vezettünk a negyed felénél, 49-39-nél már Lazics kért időt. A kiváló kinti dobásaink továbbra is megvoltak, a nagyszünetre már kilenc triplát dobtunk – ennek is köszönhetően tizennégy ponttal, 47-33-ra vezettünk a szünetben.

A harmadik negyedben megvolt a húszpontos különbség is (55-35), de ezt követően a Jászberény feljavult, támadásbeli hibáinkat megbüntették, és folyamatosan tíz pont körüli előnyt mutatott az eredményjelző. Igazán közel az utolsó három perc előtt ért hozzánk a Berény, Brbaklics ziccere után, 75-69-nél kértünk időt.
75-73-nál Miller kihagyott egy közelit – az egyenlítés helyett viszont Balmazovics bedobott egy hármast, 58 másodperccel a vége előtt így 78-73 volt nekünk. Innen már nem engedtük ki a kezünkből a meccset, és bár tetemes előnyünk is volt, a végén izgalmas csatában, de megszereztük szezonbeli első győzelmünket.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Jászberény 79-74 (22-17, 25-16, 16-21, 16-20)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 5. forduló. 1000 néző. Vezette: Földházi, Minár, Nagy L.Naturtex-SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 9/9 Wirth, BALMAZOVICS 19/12, KRAPIC 19/3, Asbury 18. Csere: Kerpel-Fronius B. 10/9, Kerpel-Fronius G. 4. Vezetőedző: Andjelko Mandics.Jászberény: STATEN 22, MILLER 15, Mészáros 5/3, Alekszandrov 8/6, Pantelics 16. Csere: Brbaklics 8, Ruják, Marinkovics. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kipontozódott: Miliszavjlevics (40.).

Andjelko Mandics: – Gratulálok mindkét csapatnak! Nem is két különböző félidőről beszélhetünk, hanem különböző 25 és 15 percről. Nem vagyok szakértő, de a szünet után több indításból is kosarakat szerzett a Jászberény, aminek köszönhetően zárkóztak. Amikor jól játszottunk, akkor mind az öt pályán lévő játékosom jól teljesített, majd mikor krízisben voltunk, akkor mind az öten rosszul, ezen dolgoznunk kell. El kell ismerni, szerencsénk is volt a végén, de a szerencséért dolgozni is kell. Ahogy nem estünk kétségbe négy vereség után, úgy most sincs eufória a csapatnál.

Nikola Lazics: – Volt egy ziccerünk kétpontos hátránynál a végjátékban, de kihagytuk, majd Balmazovics bedobott egy hármast, amivel véget ért a meccs. Ahogy az első félidőben védekeztünk, úgy sehol nincs esélyünk. A szünet után már jobbak voltunk, de gratulálok a Szegednek, viszont úgy érzem, egyik csapat sincs könnyű helyzetben.

Kerpel-Fronius Balázs: – Megkockáztatom, az idei legjobb első félidőnk volt, amit nyújtottunk. Az első húsz percben csak négy eladott labdánk volt. A Jászberény agresszív védekezése már nem ízlett nekünk, vannak figyelmeztető jelek, hogy min kell dolgoznunk.  

Juwon Staten: – Magunkat hoztuk nehéz helyzetbe az első félidőben, ahol ritmus és energia nélkül játszottunk. A szünet után már jobb ritmusban kosárlabdáztunk, de egy mérkőzés nem húsz, hanem negyven percig tart.

(Fotó: Kuklis István)