Megvan az első hazai győzelem

Nehezen indult, de végül sima győzelmet arattunk a Sopron ellen.

A gondokkal teli Sopront fogadtuk idei harmadik hazai mérkőzésünkön: a vendégek több játékosa is sérülés miatt hiányzott a második fordulóból pótolt mérkőzésen.

A meccs első két kosarát a Sopron szerezte, erre gyorsan válaszoltunk, viszont hat perc elteltével azonban már tíz ponttal vezetett az SKC. Filipovics hamar összeszedte a harmadik hibáját is, védekezésben sok hibát követtünk el, így meglépett a Sopron. Az utolsó percre azonban sikerült visszajönni, sőt, Persons hármasával már egál volt az állás, 21-21.
Hunt közelijével először vezettünk a meccsen, de nem tudtunk komolyabb előnyt kiépíteni. A Sopron felszabadultan kosárlabdázott, és támadásban pontosabban is játszottak a vendégek, nálunk sok volt a kihagyott közeli dobás, így az SKC ismét meglépett kilenc ponttal négy perccel a nagyszünet előtt. Ekkor sikerült visszajönni a meccsbe, jöttek a gyors akciók, és szorossá tettük a meccset – sőt, a negyedet lezáró Alston-ejtéssel már nálunk volt az előny, még ha csak két ponttal is. Sok hibával játszottunk az első félidőben, de kétszer is eltüntettük a Sopron komolyabb előnyét.
A szünet után is hasonló mederben folyt a játék, komolyabb különbség nem alakult ki – amikor megléphettünk volna hat pontra, jött Myers hármasa, és 60-59-nél újra nyílt volt a meccs. A harmadik negyed végét azonban sikerült megnyomnunk, jöttek a gyors támadások, és a negyedet Persons dudaszós triplája zárta le, amivel kereken 10 ponttal vezettünk az utolsó tíz perc előtt.

Állandósulni látszott a tízpontos különbség az utolsó negyedben, majd az elfáradó Sopronnal szemben jöttek a szegedi triplák is. Végül meglett a száz pont is, Kerpel-Fronius Balázs ejtette be ezt a kosarat, így végül simán, 17 ponttal nyertünk – ezzel pedig megszereztük szezonbeli első hazai győzelmünket.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Sopron 100–83 (21–21, 26–24, 24–16, 29–22)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezete: Papp, Ádám, Makrai.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 31/15, COOK 14/3, Szatmári, BOGNÁR 16, Filipovic 4. Cserék: Polányi, Keller 10/6, Kerpel-Fronius 4, Mayer, Balogh 8, Hunt 5, Alston 8.Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Sopron: MYERS 29/6, Diggs 15/12, FORD 13, Sitku 8, Montgomery 17. Cserék: Csendes, Schöll, Werner 1. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.
Szrecsko Szekulovics: – Nem tudom, miért vagyunk görcsösek hazai pályán, erre választ kell találnunk. Fontos volt, hogy a Paks elleni mérkőzés után itthon is győzzünk. Szombaton megpróbálunk egy jó meccset játszani a Falcóval. Köszönöm a szurkolók támogatását, sokat jelentett, hogy hétköznap is ilyen atmoszférában játszhattunk!
Jesse Hunt: – Nem kezdtünk jól, lassan állt össze a játékunk, de főleg a második félidőben Tayler és Keandre vezérletével egyre jobban játszottunk. Végig csapatként játszottunk, küzdöttünk egymásért, azt hiszem, ez jelenti a legtöbbet számunkra.
Dzunics Braniszlav: – A második félidőben szétesett a védekezésünk és sok könnyű kosarat engedélyeztünk ellenfelünknek. Amíg bírtuk erővel, jól tartottuk magunkat, de ebben az összetételben ma ennyire tellett
(Fotó: Faragó Imre)