Megvédte bajnoki címét az U20-as csapatunk

A döntőben visszavágtunk a Debrecennek.

Újra bajnok lett klubunk U20-as csapata, miután a Szolnokon megrendezett országos, nyolcas döntő fináléjában a Debrecent győzte le 75-71-re.

A csoportkörben már találkozott egymással a két csapat, akkor a DEAC nyert, és most is előnyben volt a debreceni gárda – csakhogy hiába volt egy 8-0-s futás is a részükről, sikerült visszakapaszkodnunk. 71-66 után is utolértük ellenfelünket, Varga Ákos egy triplát, majd Mayer egy közelit szerzett, amivel már iksz volt, Kerpel-Fronius büntetőivel pedig már át is vettük a vezetést a hajrában.

Ahogy a torna során nem egyszer, úgy most a döntő hajrájában is higgadtak tudtunk maradni: nem remegtek meg a kezek a büntetőknél, és végül 75-71-re megnyertük a döntőt – ezzel sikerült megvédeni a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokságon szerzett tavalyi bajnoki címet.

A döntő legértékesebb játékosának Kerpel-Fronius Gáspárt, csapatunk irányítóját választották.

Debrecen-Naturtex-SZTE-Szedeák 71-75 (18-20, 14-16, 25-20, 14-19)
Naturtex-SZTE-Szedeák: KERPEL-FRONIUS 17, Goldring 9/9, VARGA Á. 12/3, BONIFERT 15/3, Mayer 11/3. Csere: Balogh Sz., Szatmári 7/3, Polányi 4. Edző: Kiss Zsolt.

Kiss Zsolt: – Fogadkoztunk, hogy megvédjük a címünket, de tudtuk, hogy borzasztó nehéz is lesz. A Debrecent legyőzni egy nagyon komoly fegyvertény, nagyon büszke vagyok a fiúkra az egész éves teljesítményük miatt! Amit itt az utolsó két meccsen akaratban és szívben nyújtottak, az alapján ez a csapat megérdemelte, hogy megnyerje a bajnokságot!