Nagyszerű győzelem Kaposváron!

Remek csapatjátékkal arattunk értékes sikert a Kaposvár otthonában.

Bognár Kristóf öt pontjával kezdtünk, majd Cook is bedobott egy hármast, így a harmadik perc végén már tíz ponttal vezettünk, 2–12-nél jött a hazaiak időkérése. Erre ugyan öt ponttal felelt a Kaposvár, de nem sokkal később visszaállítottuk a tízpontos különbséget, sőt, Cook tempója után már a húsz pontot is átléptük, és még volt négy perc a negyedből. Közel 70%-al dobtunk az első tíz percben, és a negyed végén 12 ponttal, 28–16-ra vezettünk, Justin Alston pedig gyorsan átlépte a tíz pontot.

Több mint két percet kellett várni az első kosarunkra a második negyedben, a Kaposvár nyolc pontra jött fel, de ekkor jött Alston távolja, amivel ismét tízen túlra kerültünk, 20–31.A negyed közepéig így álltunk, ekkor azonban Davis is pontos volt távolról, így 40–26-ra vezettünk, amikor időt kért a Kaposvár. Miközben Tayler Persons már három faultnál járt, Keller is bedobott egy hármast, majd egy támadólepattanó utáni Polányi-ziccerrel már a húsz pontot közelítette előnyünk, 29–48. Ez Iván újabb hármasával meg is lett, 51–29-re vezettünk a félidő előtt másfél perccel. A hazaiak ugyan húszon belülre kapaszkodtak a nagyszünetre, de kiváló támadójátékunknak köszönhetően remek helyzetből várhattuk a második félidőt. Az első húsz perc alatt Justin Alston parádézott, centerünk hamar túllépte a húsz pontot, 13 dobásából csak kettőt rontott el, és volt 14 gólpasszunk is.

Alston kettő plusz egyes akciójával indult a második félidő, majd a negyed felénél ugyan húszon belülre jött a Kaposvár, de időkérésünk után Persons volt eredményes. Diggs büntetői után viszont még közelebb tudott jönni a somogyi csapat, majd Krnjajski ziccerével már csak tíz volt az előnyünkből a negyed utolsó előtti percében, 59–69. Persons hármasával viszont 12 pontos előnyről indulhattunk neki az utolsó tíz percnek.

Négy perc volt az órán, amikor tíz pontra zárkóztak fel a hazaiak, de Davis két kosarával sikerült visszaverni a sokadik kaposvári kísérletet, 87–73-ra vezettünk. Az utolsó percnek így is szoros állásról mehettünk neki, hiszen Ford közelije után csak öt pont maradt az előnyükből, de ekkor jött Alston, aki négy pontot tett hozzá az addigiakhoz, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötte a meccset, 83–92. Innen már nem engedtük ki a kezünkből a meccset, nagyon értékes győzelmet arattunk a Kaposvár otthonában, és mivel az Oroszlány is nyert a Kecskemét otthonában, így jelenleg négy csapat is 16 győzelemmel áll a középházban, így őrült hajrá várható a rájátszást jelentő helyek valamelyikéért.

Legközelebb a korábbi menetrendhez képest egy nappal korábban, pénteken este a Debrecen vendégeként játszunk.

Kaposvár–Naturtex-SZTE-Szedeák 88–96 (16–28, 19–27, 26–19, 26–22)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, középszakasz, középház, 7. forduló. Kaposvár, vezette: Praksch, Nagy V., Fodor.
Kaposvár: Hilliard 15, Plézer 3/3, Price 18/3, Hendlein 7/3, Martin 15. Cserék: Krnjajszki 7/3, Diggs 6/3, FORD 14, Csorvási 2. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 14/9, COOK 19/6, Szatmári, BOGNÁR 12/3, ALSTON 30/3. Cserék: Davis 11/3, Polányi 4, Keller 6/6, Kerpel-Fronius, Mayer, Filipovics. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Simándi Árpád: – Gratulálok a srácoknak! Nagyszerűen kezdtünk, jó ritmusban játszottunk. A második félidőben picit megakadtunk támadásban, de ez betudható a fáradtságnak is. Igazi csapatmunkát mutattunk be, ezzel pedig megteremtettük az esélyt magunknak, hogy bejussunk a rájátszásba. Ennek eléréséért dolgozunk tovább!

(Fotó: Bálizs Zsuzsa)