Nagyszerű győzelem Kaposváron

Boltics betegen is remekelt, Green hét triplát dobott, majdnem húsz ponttal nyertünk Somogyban.

Teljes kerettel utazhattunk el első idegenbeli mérkőzésünkre, szombaton a Kaposvár vendégei voltunk. Remekül kezdtük a meccset, és már az első negyedben öt triplát szereztünk, így tíz perc után hat ponttal vezettünk – ezt sikerült még megfejelni a nagyszünetig, húsz perc után tíz bedobott trojkával álltunk, és 15 pontos előnyt építettünk ki a félidőre.

A folytatásban a legnagyobb előnyünk 17 pont volt: azonban a Kaposvár öt pontra felkapaszkodott, a somogyiak rohanását Juhos Levente tempója törte meg. A harmadik negyedben csak tíz pontot szereztünk, így 52-59-ről várhattuk az utolsó felvonást – ami a legjobban kezdődött, hiszen Tyrell Green bedobta az ötödik hármasát is. Sőt, kanadai légiósunk a hatodikat is beemelte távolról, így mintegy hét perccel a vége előtt újból tíz pont fölé nőtt a különbség. (59-71) Vágvölgyi Ákos is feliratkozott a triplázóink közé: ekkor már heten szereztek legalább egy hármast csapatunkból, majd Juhos büntetője után három és fél perccel a vége előtt újból 15 ponttal tudtunk vezetni. Greenben volt még tripla: a hetedik trojkájával már közelítettünk a húszpontos különbséghez, és végül 19 ponttal, 82-63-ra tudtunk nyerni Kaposváron.

A 27 pontig jutott Green (hét tripla, öt lepattanó és két szerzett labda) mellett a dupla-dupláig jutó Nenad Sulovics (14 pont, 10 lepattanó és nyolc gólpassz) és a meccset tüszős mandulagyulladással is vállaló Marko Boltics (14 pont, 8 assziszt, négy lepattanó) voltak a vezérek ma, de Juhos Levente 11 pontja és hét lepattanója ugyanúgy kellett ehhez a remek sikerhez.

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 63–82 (21–27, 13–22, 18–10, 11–23)
Kaposvár, vezette: Földházi T., Balog Gy., Győrfy R. (Páli K.)
Kaposvár: Johnson 16/3, Lilov 11/6, McCray 9, HENDLEIN 11/3, Spica 6. Csere: Baki 3/3, Halász 3/3, Harazin -, Markovics 4. Vezetőedző: Fekete Ádám.
Szedeák: BOLTICS 14/3, Davis 8/6, Wirth 3/3, Juhos 11/3, SULOVICS 14/3. Csere: GREEN 27/21, Vágvölgyi 5/3. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Fekete Ádám: – Gratulálok a Szegednek! Elnézést kérünk a szurkolóinktól, az első félidőben kilencből egyetlen játékosnak volt személyi hibája, hiányzott az az agresszivitás, amivel elkerülhettük volna, hogy 14 hárompontost kapjunk. Demoralizáló triplákat kaptunk, bár Marko Spica fájdalomcsillapítókkal játszott. Meg kell találnunk azt a ritmust, amivel meccseket nyerhetünk.

Andjelko Mandics: – Gratulálok mindkét csapatnak, jó meccset játszottak! Sikerült véghezvinni, amit elterveztünk, 63 pontot kaptunk, türelmesen játszottunk támadásban. Ez a csapat védekezésből tud kiindulni, úgy érzem, jó úton járunk. Tartalékosan készültünk szinte egész nyáron. Külön örülök, hogy megnyertük a lepattanócsatát, mert ebben ellenfelünk nagyon erős.

Juhos Levente: – Végig kézben tartottuk a meccset, ami hatalmas szó. Nem lehet összehasonlítani a Szolnok elleni meccsünkkel, de ma csapatszinten alkottunk nagyot, mindenki segítette a másikat. Tisztában voltunk vele, hogy ellenfelünk vissza fog jönni, de nem pánikoltunk öt pontnál sem. Bár valakik szerint Tesco-gazdaságosak, de az újonc légiósaink ismét jól játszottak.

Darrell Davis: – Nagyon kemény csapat a Kaposvár, de a mai jó védekezésünkkel nyerni tudtunk.