Nagyszerű játékkal győztük le a Szolnokot

Visszavágtunk az első fordulóban elszenvedett vereségért.

Immáron teljes kerettel szállhattunk harcba a Szolnok ellen az alapszakasz második felének nyitómeccsén: Jesse Hunt is vállalni tudta a játékot.

Két kosárral kezdtünk, és Pallai hármasa után ugyan csak egyetlen pont volt az előnyünk, de 8-7-ről 12-7-re léptünk el. Támadásban akadtak problémái mindkét csapatnak, végül azonban öt ponttal vezettünk tíz perc után.

21–12-nél kért időt a második negyedben a Szolnok, a vendégek ugyan derekasan próbálkoztak a triplákkal, de kevés sikerrel. Kilencpontos előnyünkre egy 7–0-ával válaszolt a Szolnok, de 21–19-ről sikerült ismét újítanunk, és az első triplánkkal, Bognár hármasával sikerült a tíz pontot is átlépni, a nagyszünetben így 40–29-re vezettünk.

Mi szereztük a szünet után is az első kosarakat, és kezdtünk meglépni, de a forgatókönyv többször ismétlődött: tízen belülre nem engedtük a szolnokiakat, nagyszerű védekezést mutattunk be többször is, kevés ponton tartva ezzel az Olajbányászt. Hiába próbáltak többször is visszajönni a vendégek, sikerült visszatornázni a különbséget 15 pontra az utolsó negyed előtt.

A záró negyed nehezen indult, két percig nem született kosár, majd három percet követően Cook egy sikeres hármas után még egy büntetőt is dobhatott: ezzel lett meg kereken a húsz pont, 72–52. Végig kontrollált játékot nyújtottunk, és a védekezésünk nagyszerűen működött, a lepattanó-csatát sikerült uralni, így a meccs végi paprikás hangulat már nem osztott a végeredményt illetően. Persons kipontozódását követően Szuboticsot állították ki, majd a lefújást követően a szolnoki szurkolók próbáltak közel kerülni csapatun játékosaihoz, dulakodást követően ért véget a találkozó – de ez sem árnyékolja be azt, hogy fantasztikus játékkal tudtunk nyerni a Szolnok ellen.

Folytatás csütörtökön, a jó formában lévő Sopron otthonában.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Szolnok 81–57 (17–12, 23–17, 24–20, 17–8)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 14. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Benczur, Török, Pozsonyi.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 25/3, COOK 17/6, Szatmári, BOGNÁR 13/3, ALSTON 13. Cserék: Balogh, Keller 2, Mayer, Kerpel-Fronius 2, Polányi, HUNT 9.Vezetőedző: Simándi Árpád.
Szolnok: Pongó 5/3, Kovács, Cummings 4, Subotic 13/3, Taiwo. Cserék: Solano 12/3, Rudner 3/3, Zsíros, Pallai 5/3, Cakarun 9.Vezetőedző: Gasper Potocnik.
Kipontozódott: Persons (38.).
Kiállítva: Szubotics (38.).

Simándi Árpád: – Nagyon boldog vagyok, először is köszönöm a szurkolóink biztatását, akik nagyszerű hangulatot teremtettek! Elképesztő munkát végeztünk hátul, kontrolláltuk a lepattanókat, ez volt a kulcs. Az első perctől kezdve elképesztően nagy energiával mentünk bele a meccsbe, mindenki koncentrált volt.

Justin Alston: – Nagyszerűen védekeztünk az egész mérkőzésen, erről beszéltünk az elmúlt hetekben, most ezt sikerült végrehajtani. Úgy érzem, szezonbeli legjobb játékunkat nyújtottuk.

Gasper Potocnik: – Gratulálok a Szegednek! Egyértelmű, hogy ez nem a mi napunk volt. Rossz döntéseket hoztunk a meccs elején, védekezésben pedig nem voltunk eléggé koncentráltak, ilyen teljesítménnyel pedig nem lehet idegenben meccset nyerni. Csapatként nyerünk és csapatként veszítünk is, ezt a mai meccset el kell felejtenünk, és koncentrálnunk kell az előttünk álló feladatokra.

Pallai Tamás: – Nem működött ma sem a támadásunk, sem a védekezésünk, nem tudtuk betartani azokat a dolgokat, amelyeket a meccs előtt megbeszéltünk. Ebben a sportágban benne van, hogy egy meccs így alakul, szeretnénk megköszönni a szurkolóinknak, hogy ennyien elkísértek bennünket.

(Fotó: Török János, Délmagyarország)