Negyedik helyen végeztünk Pakson

Ismét szoros meccsen nyert a Paks, Washington bemutatkozott.

Négy napon belül másodjára találkoztunk az Atomerőmű SE-vel, hiszen a Morgen Ferdinánd emléktorna szombati bronzmérkőzésén a házigazdával játszhattunk, miután a pénteki elődöntőből a Brno jutott be a fináléba.

Ezúttal már játszott Desmond Washington, amerikai irányítónk a kezdőötösben kapott helyet. Akárcsak a keddi találkozó, ez is az utolsó percekben dőlt el: szinte a teljes mérkőzésen nálunk volt az előny, négy perccel a vége előtt azonban hosszú idő után hátrányban voltunk. Az utolsó percek ezúttal is a paksiaknak sikerültek jobban, így ők végeztek a torna harmadik helyén. Csapatunkól Tyler Roberson csak négy percet játszott, az amerikai center kisebb vádlisérülést szenvedett.

– Washington még nem tudott velünk edzeni, de így is szerettük volna kipróbálni őt. Sok munka vár még ránk, be kell építenünk őt a csapatba, azonban így is mutatott valamit abból, amit tud – összegzett a meccs után Simándi Árpád.

A jövő héten két felkészülési mérkőzés vár ránk, szerdán hazai pályán a DEAC ellen játszunk, majd pénteken a Kecskemét vendégei leszünk.

Atomerőmű SE–Naturtex-SZTE Szedeák 71–65 (12-16, 20-19, 17-16, 22-14)
Morgen Ferdinánd emléktorna, bronzmérkőzés.
Paks: Atkinson Jr. 17/3, Eilinsgfeld 17, Kovács 14/3, Gulyás 11/3, Pajor 4, Taiwo 4, Karosi 2, Frank 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 11/3, Polányi 2, Starovlah, Bognár 4, Roberson 3. Csere: Filipovics 11, Person 8/6, Balogh 8, Kovács Á. 7, Kerpel-Fronius 6, Mayer 5/3, Bella. Vezetőedző: Simándi Árpád.