Nem csak pletyka a jó közeg

Pénteken és szombaton az oroszlányi MVM Bányász-kupán játszunk, a torna előtt nyáron érkezett játékosunkkal, Zsíros Péterrel beszélgettünk.

Negyedik hete zajlik csapatunk felkészülése, az alapozó időszakot követően pedig immáron a tesztmeccseké a főszerep.

Az első két hét igazán kemény volt, de sokat dolgoztam a nyáron, és úgy éreztem, jó állapotban is érkeztem a csapathoz. Hallottam jó hírét, hogy nagyon jó közösség a Szedeáknál, ez is egy fontos szempont volt abban, amikor úgy döntöttem, Szegedre jövök. Megerősíthetem, ez nem csak egy pletyka, most már tapasztalatból tudom mondani, valóban egy nagyon jó közösség van a pályán és azon kívül is. Szinte az első napon úgy éreztem, megtaláltam a helyem a srácok között – mondta az első hónap tapasztalatairól a csapatunkhoz nyáron a Zalaegerszegtől érkezett Zsíros Péter.

Múlt héten lejátszottuk első felkészülési mérkőzésünket, a B csoportos MAFC otthonában 19 ponttal tudtunk nyerni.

Vártuk már az első edzőmeccset, és nagyon akartuk a győzelmet. Úgy gondolom, sikerült végrehajtanunk azt, amit Nikola várt tőlünk egyénileg és csapatszinten is. Voltak persze apróbb hibáink, de ezt átbeszéltük a héten. Egy hónapunk van még a szezonkezdésig, sokat csiszolódunk addig. Ahhoz képest, hogy az első meccset játszottuk, jól működtünk a pályán – ebben úgy érzem, a jó közösségnek is nagy szerepe van – összegezte az első tesztmeccset Zsíros Péter.

Pénteken és szombaton az MVM Bányász-kupán szerepel csapatunk. Az oroszlányi torna elődöntőjében pénteken 18 órától a házigazdákkal játszunk, míg a másnapi helyosztókon (bronzmeccs 15 órától, döntő 18 órától) az Alba Fehérvár–Sopron meccs vesztesével vagy győztesével találkozunk.

Ez már teljesen más szint lesz. Nem lesz könnyű dolgunk a lelkes szurkolói által biztatott Oroszlány otthonában, de nekünk csak a saját dolgunkkal kell foglalkoznunk, be kell tartanunk az edzőnk utasításait, és negyven percen át koncentrálnunk kell – zárta játékosunk.

Az MVM Bányász-kupára szóló jegyeket pénteken (szeptember 1.) 8.00-13.00 között a klubirodán (6722 Szeged, Béke u. 5/A) 2500 forintos egységáron megvásárolhatják szurkolóink – fizetni csak készpénzzel lehetséges.