Nem tudtuk megnehezíteni a Körmend dolgát

Sima győzelmet aratott a Körmend az újszegedi sportcsarnokban.

A bokasérülést szenvedett Bonifert Bendegúz nélkül fogadtuk az Egis Körmend csapatát a bajnokság 21. fordulójában. Nenad Sulovics kosarával még ugyan vezettünk, de ezt követően támadásbeli hibáinkat kihasználta a Körmend, és előbb 10-4-re, majd 14-8-ra is vezetett. A negyed végére Bradford előbb távolról, majd közelről is eredményes volt: így tíz ponttal meglépett a Körmend az első tíz perc végére.

A folytatásban is pontosabb volt a Körmend távolról, miközben sok hibával játszottunk támadásban: az eladott labdákkal élt a Körmend, és a húszpontos különbséget ostromolta a vendégcsapat. Thames szerezte a félidő utolsó kosarát: ezzel 23 ponttal vezetett Mathias Zollner együttese, nem tudtuk tartani a lépést a vasiakkal.

A harmadik negyedet ugyan jól kezdtük, ekkor megjöttek az első triplák. 10-2-es futásunkat követően nem tudtuk tovább faragni a hátrányt, a Körmendnél ismét ültek a hárompontosok, és a negyed második felében már a harminc pontot is átlépte a különbséget. Innen már nem lehettek vérmes reményeink, az utolsó percekre tíz magyar játékos volt a pályán, mindkét oldalon csak magyar játékosok szerepeltek a csapatban. A Körmend magabiztosan győzött az újszegedi sportcsarnokban, nekünk ezen a napon semmi sem sikerült.

A folytatásra nem kell sokat várni, hiszen szerdán 18 órától a Kecskemétet fogadjuk.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 62-83 (9-19, 13-26, 14-23, 26-15)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 21. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Benczúr, Söjtöry, Balog Gy.
Szedeák: oltics 11/3, Wirth 2, Ponjavics 11/6, Juhos 7/3, SULOVICS 10. Csere: Kerpel-Fronius 4, Révész 2, Varga 3, Vágvölgyi 5/3, Krapics 4, Mike 3/3, Mayer. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Körmend: BRADFORD 23/6, Németh 1, Price 6, Csorvási 4, Delas 4. Csere: Thames 8/3, FERENCZ 16/9, HAMMONDS 17/9, Oroszi 2, Érsek 2, Kiss, Lajsz Vezetőedző: Mathias Zollner.

Andjelko Mandics: – Elnézést kérünk a szurkolóinktól, katasztrófális meccs volt. Az első pár percben kihagytunk pár dobást, akkor még jól védekeztünk, az egész meccsen 36%-al dobtuk a kétpontosokat, ez mindent elmond.

Juhos Levente: – Nehéz bármit mondani, egész héten gyakorolunk, Mandics mester jól felkészít bennünket, aztán ebből semmi nem valósul meg szombaton. Négy éve vagyok itt, de ennyire reménytelen meccset talán még nem játszottunk. Elnézést kérek a szurkolóinktól, és köszönjük nekik a biztatást, még ebben a nehéz helyzetben is mellettünk vannak, sokat jelent számunkra!

Mathias Zollner: – Az első három negyedben jól játszottunk és kevés ponton tartottuk a Szegedet, ez volt a győzelmünk kulcsa.

Ferencz Csaba: – Fontos volt, hogy így játszunk ezen a meccsen, örülök, hogy sikerült nyernünk. Ugyanakkor remélem, a Szeged valahogy kimászik ebből a gödörből, mert szükség van rájuk az A csoportban, sok sikert kívánok a Szedeáknak a folytatásban!

(Fotó: Karnok Csaba / Delmagyar.hu)