Nem tudtunk fordítani

Tizenötpontos hátrányunkat eltüntettük, de végül kikaptunk az OSE otthonában.

Az OSE vendégeként folytattuk a bajnokságot, keretünkben pedig ott volt már a héten igazolt Rashun Davis is.

Cook két büntetőjével indult a meccs, és ugyan fordított az Oroszlány, de Alston négy pontjával ismét nálunk volt az első, 9–6. Csakhogy ezt egy 10–0-ás futás követte a hazaiak részéről, miután több mezőnykísérletünk is kimaradt, így két perccel a negyed vége előtt, 16–9-es vezetésnél kértünk időt. A kosárcsendet Persons törte meg a részünkről, ám hétpontos hátrányban zártuk az első játékrészt.

Persons hármasával két pontra zárkóztunk a második negyed elején, miközben Davis is megszerezte első szegedi pontjait. Valamelyest feljavult a dobószázalékunk, de az előny az OSE-nál volt, 28–27-nél, öt perccel a nagyszünet előtt azonban időt kértek a hazaiak. Ezt követően viszont csak Alston kosara esett részünkről, ellenben jött tíz oroszlányi pont, Ihring triplája után kértünk időt, mivel kilencpontos hátrányból várhattuk a félidő utolsó két percét, 38–29. Ötre felkapaszkodtunk, de a negyedet Tóth triplája zárta, így 43–35-re vezetett az OSE a nagyszünetben, köszönhetően a remekül játszó Ihringnek, aki mindhárom triplakísérletét bedobta.

Többször is közelebb léptünk, de rendre jött egy oroszlányi tripla, ami után visszaállt a kilencpontos különbség. Sok hibával játszott mindkét csapat, de az OSE kintről már tíz triplánál járt, amikor 62–52-re léptek meg. Tizenöt pont is volt már a hátrányunk, ám ebből a kétharmadát eltüntettük az utolsó negyed elejére. 73–69-nél nem tudtunk közelebb lépni, de még mindig volt egy fél félidő. Négy perc volt vissza, amikor 76–74-re jöttünk fel Persons kettese után. Burns és Persons dobott be egy-egy triplát, teljesen nyílt helyzetből jöhetett a meccs hajrája. 83–80-nál lejött Davis triplája a sarokból, Mesicek viszont bedobta kintről, egyenlítíés helyett hatpontos hátrányba kerültünk, amikor időt kértünk. Innen már nem volt visszaút, végül 90–83-ra kaptunk ki az OSE-tól, bár nagyot küzdve visszajöttünk a meccsbe, végül nem tudtuk győzelemmel folytatni a bajnokságot.

Oroszlány–Naturtex-SZTE-Szedeák 90–83 (19–12, 24–23, 26–25, 21–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 19. forduló. Oroszlány, 800 néző. Vezette: Benczur, dr. Mészáros, Makrai.
Oroszlány: IHRING 20/12, MESICEK 26/3, Carev 5/3, Burns 11/3, Molnár. Cserék: Tóth 3/3, Ruják 9/9, Parrish 16/6, Garamvölgyi. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 32/12, Cook 14/3, Szatmári 2, Bognár 7, ALSTON 16. Cserék: Davis 8, Kerpel-Fronius B., Keller 3/3, Filipovic 1. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Simándi Árpád: – Felőrölt bennünket, hogy tizenötpontos hátrányból kellett visszajönni, e mellé pedig társult egy jó oroszlányi dobóforma is. Sajnálom, hogy a végjátékban egy-két rossz döntést hoztunk.