Nem tudtunk fordítani

A Kaposvár egyszer meglépett több mint tíz ponttal, onnan pedig nem volt visszaút.

Kerpel-Fronius Gáspár nélkül léptünk pályára az előző körben Pécsen nyerő Kaposvár vendégeként, a kezdőötösünkbe ezúttal a sérüléséből visszatérő Vágvölgyi Ákos került be.

Wirth Ádám öt pontjával kezdtünk, és többször is nálunk volt az előny, de a csereként beszállt Lalics több támadólepattanót is tudott szedni, emellett a hazaiak is jól dobták a távoliakat, így gyorsan öt ponttal vezetett a Kaposvár. Ezt még ellensúlyozni tudtuk, viszont a második negyedet rosszul kezdtük.

Majdnem eltelt a második tíz perc fele, amikor csak kettő egység állt a nevünk mellett: ekkor még ugyan nem léptek el a hazaiak, de 33–26-nál, majd 41–32-nél is időt kellett kérnie Andjelko Mandicsnak. Elrontottunk néhány büntetőt is, a lepattanócsatát pedig továbbra is uralta a Kaposvár, miközben Lalics magabiztos volt a vonalról is, büntetői után először volt kétszámjegyű a különbség 45–35-nél.

A harmadik negyed már kevesebb pontot hozott, de a Kaposvár igazán közel nem engedett magához bennünket: hiába a jó kezdés, a hazaiak sok fontos támadólepattanó után voltak eredményesek, míg nálunk nem érkeztek a külső dobások, és védekezésben is nehezen találtuk az ellenszert a hazaiak játékára.

Végül 13 ponttal nyert a Kaposvár, amely 17-el több lepattanót szedett a meccsen: korábbi játékosunk, Alekszandar Ponjavics ezúttal nem a pontokban, hanem éppen a lepattanókban jeleskedett, egymaga 10 lepattanót szedett.

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 82-69 (27-24, 23-14, 13-12, 19-19)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 9. forduló. Kaposvár, Kaposvár Aréna. Vezette: Földházi T., Boros T., Major Á. (Faidt M.)
Kaposvár: Davis 20/9, Norfleet 17/9, Ponjavics 4, Hendlein 10, Dramicsanin 12/6. Csere: Krnjajski 5, Baki 3/3, Lalic 11, Bogdán, Horváth. Vezetedző: Fekete Ádám.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 15/6, Wirth 17/9, Vágvölgyi 3/3, Krapic 10/6, Asbury 12. Csere: Balmazovics 10/3, Kerpel-Fronius B. 2, Olasz, Mayer, Balogh, Polányi, Tráser. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Andjelko Mandics: – A lepattanózás gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Az első félidőben 50 pontot kaptunk, de ebből 15 pontot a második esélyből engedélyeztünk ellenfelünknek, ez pedig nem fért bele.