Nem tudtunk javítani Kecskeméten

Egyszer visszajöttünk a nagy hátrányból, ám végül sima vereséget szenvedtünk.

Az Oroszlány elleni vereséget követően Kecskemétre szólította csapatunkat a bajnokság. A felkészülés során simán nyerni tudtunk a Messzi István sportcsarnokban, de nem csak az volt a különbség, hogy ez már bajnoki volt, hanem a hazaiakat ezúttal már Forray Gábor irányította.

Karahodzsics kosarával kezdődött a meccs, és nehezen találtuk a ritmust támadásban: ennek, valamint Pollard nagyszerű dobóformájának köszönhetően hamar tízpontos lett a különbség. 16–6-ot követően azonban Hunt és Cook is eredményes volt kintről, de Pollarddal nem tudtunk mit kezdeni. A kecskeméti légiós szinte minden dobásából eredményes volt, harminc pont fölött kaptunk az első negyedben, de Persons büntetőivel sikerült feljönni három pontra az első negyed végére.
A második negyedben mindkét csapat triplákkal kezdett, erről a pontról pedig a negyed feléig nem is mozdult el a meccs. Ekkor megint Pollard érkezett, miközben hiába tripláztunk jól, megint tíz pont fölé lógott meg a Kecskemét. A lepattanókat uralta a hazai csapat, és Pollard extrájának is köszönhetően 14 ponttal vezetett a nagyszünetben.

A második félidő elején vissza tudtunk jönni öt pontra, ám ennél közelebb nem sikerült, de amikor igazán éles lehetett volna a meccs, jött előbb Pollard, majd Karahodzsics extra dobása, amivel gyorsan ismét kétszámjegyű lett a különbség. Betörésből nem ment, és bár üldöztük ellenfelünket, a negyedet Wittmann dudaszós trojkája zárta le, amivel ismét 14 pontról kellett volna visszajönni a záró negyedben – ráadásul immáron Justin Alston nélkül, centerünk ugyanis megkapta az ötödik faultját.

Az utolsó tíz perc már nem tartogatott fordulatot a meccsben, a Kecskemét végül elérte a 100 dobott pontot, védekezésben a hajrában sem találtuk meg az igazi ritmust, így végül szezonbeli negyedik vereségüket szenvedtük el. Folytatás jövő szombaton a Paks otthonában.

Kecskemét–Naturtex-SZTE-Szedeák 100–86 (31–28, 23–12, 24–24, 20–20)Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 7. forduló. Kecskemét, 800 néző. Vezette: Győrffy, Frányó, Lengyel.Kecskemét: POLLARD 38/15, Kucsera, Jaramaz 15/6, MILUTINOVICS 18/9, KARAHODZSICS 11. Csere: Dramicsanyin 2, Wittmann 14/9, Kiss D. 2.Vezetőedző: Forray Gábor.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 30/9, Cook 12/6, Szatmári, HUNT 12/9, Alston 2. Csere: Bognár 7, Kerpel-Fronius B. 6/3, Keller 7/3, Filipovics 7/3, Balogh, Polányi 3/3.  Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Alston (30.)

Szrecsko Szekulovics: – Gratulálok Forray Gábornak, hogy győztesen tért vissza az élvonalba. Az egész mérkőzésen rosszul védekeztünk, túl sok támadólepattanót engedtük ellenfelünknek, idegenben 86 dobott ponttal meccset lehetne nyerni. Igyekszünk javítani a hibáinkon a folytatásban.

(Fotó: kosarsport.hu)