Nem tudtunk visszajönni

Ismét dominálta a meccset a Falco, és előnybe került a párharcban.

A keddi győzelmünket követően az Arena Savariában folytatódott az elődöntős párharcunk a Falco KC Szombathely vendégeként.

Jól kezdtük a meccset, Bognár triplájával sikerült vezetnünk is, majd hatpontos előnyünk is volt. 12–18 után viszont egy 7–0-ás futással fordítani tudott a Falco, amely az első szombathelyi meccshez hasonlóan ezúttal is megnyomta a negyed végét. Több tiszta helyzetet tudtak kidolgozni a hazaiak, és a folytatásban egyre növelték előnyüket: hamar megvolt a tízpontos különbség is. Védekezésben nehezen találtuk a ritmust, ráadásul Brown hamar megkapta a harmadik hibáját is még a nagyszünet előtt, ahol 13 pontos hátrányba kerültünk.

A szünet után a pályára visszatérő Brown hármasával tíz pontra visszajöttünk, de ezt gyors öt pont követte a hazaiak oldaláról, így kezdhettük elölről a felzárkózást. A Falcónak azonban mindig akadt válasza: rengeteg gólpasszal és lepattanóval dolgoztak a hazaiak, miközben igazán közel nem tudtunk feljönni a szombathelyiekre. Perl büntetőjével a húsz pont is megvolt, az utolsó negyedre így már nem maradtak izgalmak.

A Falco rengeteg tiszta helyzetet dobhatott, amit rendre be is tudtak fejezni, nálunk ezúttal sem volt kiemelkedő a triplázás, és a hazaiak kiemelkedő, 30 gólpasszára sem volt válaszunk.

Hétfőn 18 órától jön a negyedik mérkőzés Szegeden.

Falco KC Szombathely–Naturtex-SZTE-Szedeák 98–74 (26–22, 25–16, 28–17, 19–19)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, elődöntő, 3. mérkőzés. Szombathely, Arena Savaria, 1000 néző. Vezette: Kapitány, Praksch, Török.
Falco: VÁRADI 10/6, BENKE 23/12, Bruinsma 16/6, Barac 13/3, Keller Á. 8. Csere: PERL 23/3, Anderson 2, Doktor 3, Kovács B., Dancsecs. Vezetőedző: Gasper Okorn.
Naturtex-SZTE-Szedeák: GOVENS 19/6, Brown 16/6, BOGNÁR 13/6, Dzseletovics 1, Dickey 12. Csere: Keller I. 3/3, Kerpel-Fronius G., 4, Kerpel-Fronius B. 6/6, Olasz, Mayer. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Doktor (38.).
Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Falcónak.

(Fotó: Bálizs Zsuzsa)