Örömszavak a bennmaradás után

Wirth Ádám, Juhos Levente és Marko Boltics értékelte a győztes play-outot.

Csapatunk szerdán bebiztosította A csoportos tagságát, miután idegenben, 78-77-re legyőzte a TF Budapest gárdáját. Ezzel véget ért számunkra az idény.

– 38 percig a TF irányította a meccset, de az mutatja csapatunk erejét, hogy többször is vissza tudtunk jönni tízpontos hátrányból – kezdte a meccset követően Wirth Ádám. – A végén mindenki hozzátette a maga extráját. Megérdemeltük a bennmaradást, bizonyítottuk, hogy jobb csapat vagyunk. Borzalmasan nehéz évünk volt, rengeteg hibát követtünk el, de csak ismételni tudom magamat: megérdemelten maradtunk bent – fogalmazott játékosunk.

Juhos Levente volt csapatunk legeredményesebb játékosa: 18 pontja mellett hat lepattanót és két gólpasszt jegyzett a Ludovika Arénában. –  Nagyon nagy csata volt! Nagyszerű szurkolóink vannak, akik ebben a helyzetben is szép számban buzdítottak bennünket a szegedi meccsen és a budapesti visszavágón is. Ők adtak erőt nekünk ehhez a közös sikerhez – ami nyilván nem a szó szoros értelmében siker, de legalább a legrosszabbat elkerültük. Andjelko Mandics a szünetben felhívta a figyelmet, hogy többet forgassuk a labdát, úgy érzem, a hatalmas szívünk mellett jó csapatjátékunknak köszönhetjük a győzelmet. Egy ilyen nehéz szezon után bíztunk abban, hogy Fortuna is mellénk áll. Ha nem is hagytam volna abba a kosárlabdát akkor, ha az utolsó dobás beesik, de nagyon fájt volna, ha azzal nyert volna a TF. Megérdemelten nyertük meg a párharcot, bízom benne, hogy jövőre sikeresebb szezon lesz – tette hozzá csapatunk kapitánya.

A győzelemben szintén komoly szerepe volt Marko Bolticsnak: irányítónk az első félidőben nem nyújtott ugyan jó teljesítményt, de végül 10 pontja mellett kilenc gólpasszal zárt. – Őszintén mondom: a csapat erősségének érzem magam, de az első félidőben nem azt a szintet nyújtottam, amit kellett volna, én voltam a TF hatodik embere. A szünet után lenyugodtunk, tudtuk, hogy higgadtnak kell maradnunk. A párharcom Clark-kal? Ő és én is a maximumot akartuk nyújtani a csapatunk érdekében, minden kontaktnak igyekeztünk ellenállni, de sok sikert kívántunk egymásnak a meccs végén. Ettől szép a kosárlabda, ez a szépsége ennek a gyönyörű sportágnak. Rémisztő volt, remegtek a térdeim az utolsó dobásnál, óriási nyomás lett volna rajtunk a harmadik meccsen. Köszönöm a szurkolóink mai és egész éves biztatását! – zárta Marko Boltics.

(Fotó: kosarsport.hu)