Pakson kezdjük a playout második körét

Öt mérkőzésből négyszer is idegenben játszunk, kezdésként Pakson lépünk pályára.

Egy hét elteltével folytatódik a playout, és immáron a visszavágók következnek az alsóházi rájátszásban.

A Kaposvár elleni vereséget követően a 12. helyről várhatjuk az idény utolsó öt mérkőzését, a Kecskemét előtt egy, míg a Kaposvárral szemben két győzelem az előnyünk. Innen folytatjuk tehát, az idény utolsó öt mérkőzéséből négyszer pedig idegenben játszunk – így kezdésként szombaton 18 órától Pakson lépünk pályára.

A paksiak velünk azonos pontszámmal állnak a playout első köre után, bár három győzelemmel indították az idény ezen szakaszát (április 13-án éppen ellenünk, az újszegedi sportcsarnokban indították ezt a sorozatot), de ezt követően vereséget szenvedtek Körmenden, majd a Kecskeméttől hazai pályán is. Az alapszakasz során december 9-én játszottunk már az ASE otthonában, akkor 87–78-as vereséget szenvedtünk.

Nagyon nehéz mérkőzés lesz ez, minden csapat az életéért küzd már ebben a szakaszban. Az egyhetes szünet alatt próbáltuk kijavítani a hibáinkat, és próbáltunk beépíteni új taktikai elemeket is, Pakson majd kiderül, ez milyen szinten sikerült. Azt gondolom, intelligens játékosokból áll a csapat, hamar tudnak alkalmazkodni az új szituációkhoz, reméljük, ez a csapat javára válik. Védekezésben sokat kell javulnunk, Ihring limitálása, a tranzíciós játékok megállítása, megelőzése és az egy az egy elleni védekezés lesz a kulcs – mondta a mérkőzést megelőzően Simándi Árpád vezetőedzőnk a bb1.hu-nak.

Szurkolóink 2000 Ft-os áron, készpénzes fizetési móddal tudnak jegyet vásárolni az ASE-csarnokban esedékes mérkőzésre.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Kapitány Gellért, Györfy Rúben és Farkas Gábor vezetik, a találkozó ellenőre Téczely Tamás lesz.

(Fotó: Faragó Imre)