Parázs csatában veszítettünk

Nagy csatát vívtunk az Albával, de alulmaradtunk.

Közel félórás közjáték után kezdődhetett el az Alba Fehérvár elleni mérkőzésünk, miután a bemelegítés alatt egy zsákolásnál elferdült az egyik gyűrű – a drukkereknek, így a szintén a lelátón helyet foglaló korábbi irányítónknak, Branko Jereminovnak is várnia kellett, mire elkezdődött a mérkőzés.
Az Alba szerezte a meccs első kosarát, amire Ante Krapic két triplával válaszolt: horvát légiósunk kosarain kívül azonban a többiek ekkor nem tudtak betalálni, így az Alba át is vette a vezetést. 7-14-nél már időt is kellett kérnünk, de sikerült rátalálnunk a jó útra, és utolértük ellenfelünket. A második negyedben is volt egy pici rövidzárlat, aminek köszönhetően az Alba öt ponttal lépett meg a félidő hajrája előtt, ám ekkor Milos Miliszavjlevics szerzett egy triplát, majd a játékrész utolsó akciójából, még éppen időn belül dobott egy közelit Krapic, amivel kiegyenlített – az Alba ugyan a lepattanók terén lényegesen jobban teljesített, de döntetlenről, 41-41-ről kezdődhetett a harmadik negyed.
Továbbra is szívósan tartottuk magunkat, mi több: a harmadik negyed elején már tizenkét ponttal is vezettünk, remek futással kezdtük a negyedet, és sikerült elhúznunk, ám az Alba ekkor megrázta magát, és a negyed végére ismét szorossá tette a meccset.
Egy sem volt már vissza, mikor a sérüléséből visszatérő Markovics kettesével öt pontra nőtt az Alba előnye: ekkor még közelebb tudtunk zárkózni, de egyenlítenünk már nem sikerült, majd mikor már eldőlt a meccs és mindenki megállt, Ljubicsics még dobott egy triplát, így kicsit indulatosan ért véget a meccs – amelyet az Alba nyert meg, így nem sikerült egymás után két meccset megnyernünk.
Naturtex-SZTE-Szedeák-Alba Fehérvár 80-88 (19-22, 22-19, 27-23, 12-24)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 17. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Papp P., Mészáros, Minár.
Naturtex-SZTE-Szedeák: CURRY 15/9, Miliszavljevics 7/3, Vágvölgyi 6/6, KRAPIC 25/15, ASBURY 22. Csere: Kerpel-Fronius G. 3/,3 Kerpel-Fronius B. 2, Mayer. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Alba: LJUBICSICS 11/9, Guyton, CSUPKOVICS 16/12, Markovic 19/3, Csorvási 10. Csere: Govens 6, McDUFFIE 23/6, Molnár 3, Takács, Lukács. Vezetőedző: Arie Shrivek.
Kipontozódott: Vágvölgyi (33.).
Szrecsko Szekulovics:Gratulálok az Albának! Ellenfelünkkel szemben nehéz játszani, de büszke vagyok a saját csapatomra is. Megmutattuk, hogy jó úton vagyunk, köszönöm a szurkolóinknak is a mai biztatást! Nem volt sportszerű, amit az Alba a végén csinált, mert ez a világon mindenütt úgy van, ha megállnak a csapatok, már nem dobnak rá. Persze nem ezen múlt, mert nyolc pont lett közte, de ilyet még karrierem során nem láttam. Lehet, úgy gondolta az Alba, hogy sima lesz a mai meccs, és ott akarták megmutatni. Ettől függetlenül gratulálok az Albának a mai győzelemhez.
Vágvölgyi Ákos:Gratulálok az Albának! Úgy érzem, meg tudtuk volna nyerni ezt a találkozót, de az az egy-két momentum, ami a Kecskemét ellen bejött, most nem. A Markovics elleni faultomban nem volt semmi szándékosság. Jobb játékot mutattunk, mint néhány meccsel ez előtt, ezt kell meglovagolnunk, és ha ez így lesz, akkor jobb eredményeket tudunk elérni.
Pethő Ákos :Nagyon készültünk a Szeged ellen, hiszen csalóka a tabellán elfoglalt helyezésük. Sok nehézségünk volt a héten, de ennek ellenére nagy energiát fektettünk a meccsbe. Kiélezett, majdhogynem egylabdás mérkőzésen sikerült behúznunk a győzelmet.
Markis McDuffie : Nagyon kiélezett, kemény meccs volt, mindkét csapat nagyot küzdött, végül pedig az döntött, ki védekezik jobban. Végül ez nekünk sikerült, kivédekeztünk pár támadást, így győzni tudtunk, összességében magas színvonalú, jó meccs volt.