Pécsett folytatódik a felkészülésünk

A Matro-kupa előtt újonnan érkezett játékosunkat, Cohill Ericet kérdeztük az eddigi tapasztalatairól.

Cohill Eric a Budapesti Honvédtól érkezett a csapatunkhoz nyáron: a 20 éves kosaras korábban a Kaposvárban is szerepelt, nyártól viszont nálunk folytatja karrierjét.

Nagyon jó a légkör, nem gondoltam volna, hogy ennyire hamar sikerül beilleszkednem, és ennyire összetartó a társaság. Mondhatom, egy perc alatt befogadtak a srácok. Szeretnék segíteni a csapatnak, a fiatalszabály nekem még kedvez, de ettől függetlenül próbálom kiharcolni a helyemet a csapatban. Az eddigi edzőmeccsek alapján úgy érzem, volt helyem a pályán, remélem, a folytatásban is ennek megfelelően teljesítek – mondta a kezdeti időszakról új játékosunk.

A felkészülés során már három találkozót játszottunk, a MAFC és a Sopron ellen nyertünk, míg az Oroszlány ellen vereséget szenvedtünk.

Hasznos edzőmeccseket játszottunk, a MAFC elleni meccs jó volt kezdésnek. Annak külön örülünk, hogy a Sopron elleni meccsen sikerült nyernünk, hiszen ott légiós nélkül játszottunk. Ez mindenképp bizakodásra ad okot a jövővel kapcsolatban, bízom benne, hogy a felkészülés további időszaka is ilyen hasznos lesz – tette hozzá Cohill Eric.

Pénteken és szombaton a PVSK által rendezett Matro-kupán lépünk pályára. A négycsapatos pécsi torna elődöntőjében pénteken 16.30-tól a horvát Eszék lesz az ellenfelünk, míg a másnapi helyosztón vagy a házigazda, vagy a Vasas következik. A mérkőzéseket a PVSK YouTube-csatornáján élőben lehet majd követni.

Az új srácoknak nagyon hasznos lesz ez a hétvége, a figurákat is élesben gyakorolhatjuk. Egy edzőmeccs mindig más, mint egy edzés, a légiósainknak, így nekünk is egy kiváló lehetőség lesz ez a torna – zárta Cohill Eric.

(Fotó: Gémes Sándor)