Rajtol a rájátszás

Szombaton 18 órától a Paksot fogadjuk.

A kupadöntőt követően a rájátszás következik az idei szezonban: csapatunk fennállása legjobb alapszakaszát produkálva a harmadik helyen végzett, így a hatodikként zárt Atomerőmű SE lesz az ellenfelünk.

Az idei egymás elleni alapszakaszmeccseken egyaránt hazai siker született, legutóbb alig egy hónapja fogadtuk a paksiakat, és nyertünk 101–92-re: igaz, akkor az atomvárosiaknál többen is koronavírus-fertőzés miatt hiányoztak.

– A rájátszás ismét egy más típusú sorozat, hiszen a kupában nincs javítási lehetőség. A DEAC ellen nem voltunk kellően koncentráltak, sok eladott labdával és sok kihagyott büntetővel játszottunk. Úgy érzem, kicsit túlizgulták a fiúk, ennek a csapatnak ez volt az első nagy mérkőzése. Voltam már jó pár rájátszásban, pontosan tudom, hogy az első meccs milyen fontos egy ilyen párharcban, és muszáj nyernünk, mi játszunk hazai pályán. Az első meccs egyben veszélyes is, mert a teher a hazai csapaton van, az ellenfél nyomás nélkül játszhat. Remélem, kevesebb hibával játszunk, mint a kupameccsen – mondta Szrecsko Szekulovics, csapatunk vezetőedzője.

A korábban az ASE-nál is dolgozó edzőnk úgy látja, a kupameccs óta eltelt másfél hétben fejben rendbe tudtuk tenni a dolgokat: egyben volt idő kicsit keményebb edzésekre annak érdekében, hogy bírjuk a kemény tempót. A szombati első meccset ugyanis kedden egy második, majd pénteken egy harmadik követi.

– A legjobb nyolc csapat van itt a rájátszásban, apró dolgok döntöttek a csapatok között, nem jelent semmit az, ki hogyan végzett az alapszakaszban A Paks stílusa talán jobban fekszik nekünk, mint a DEAC-é, de ettől függetlenül nehéz párharcra számítok. A kupában megtanultuk a leckét, most nyugodtabbak leszünk, és tudom, hogy sokkal jobban is tudunk játszani – tette hozzá Szekulovics.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzés továbbra is zárt kapus, így hat év elteltével az első, szegedi play-off meccsen sem lehetnek majd nézők: a meccset a MindiGO Sport élőben közvetíti. A találkozót Cziffra Csaba, dr. Mészáros Balázs és Söjtöry Tamás vezetik majd.