Rajtol az új szezon

Pécsett kezdődik számunkra a 2019-2020-as idény.

Névadó szponzorunk, a Naturtex Kft. telephelyén tartottunk szezonnyitó sajtótájékoztatót: a Pécs elleni idényrajt előtt Bonifert Domonkos, csapatunk ügyvezetője elmondta, nehéz szezon előtt állunk.

-Most még nem is nagyon lehet belőni, mire leszünk képesek. Jó szellemű társaság jött össze, egy mentálisan erős csapatunk lehet idén. A magyar játékosok produkciója nagyon sokat nyom majd a latban, hiszen a szabály szerint egy magyarnak mindig pályán kell lennie. Nálunk is sok fiatal játékos kaphat meghatározó szerepet – értékelt Bonifert Domonkos, aki hozzátette: időre van még szüksége az átalakuló csapatunknak.

Andjelko Mandics, a Szedeák vezetőedzője kifejtette, látható a folyamatos fejlődés a csapaton.

-Tíz felkészülési meccset játszottunk, és majdnem mindegyiken teljes kerettel játszhattunk, ez nagyon fontos. Úgy érzem, jó irányba haladunk. Az éles meccsek már hozzállást is hozhatnak, véleményem szerint nagyon szoros lesz a bajnokság, így mindegyik meccs, mindegyik labda, mindegyik lepattanó nagyon fontos lesz. Nem tartozunk az esélyes csapatok közé, de bízom a srácokban és abban a két közös hónapban, amit munkával töltöttünk – fogalmazott Andjelko Mandics.

Segítője, Simándi Árpád is megemlítette: bár sokat dolgozhattak együtt, de még mindig időre van szükség a csapat kialakulásához.

-Brian is egy magas kosárlabda intelligenciával rendelkező játékos, így nem éreztem, hogy gond lett volna a későbbi érkezése. Egyetértek Ducával, minden labda nagyon fontos lesz, magunkhoz képest a legjobbat kell nyújtanunk már a pécsi, első meccsen is – mondta másodedzőnk.

-Mindenki azért van itt, mert már bizonyította, hogy alkalmas arra a feladatra, amit a szakmai stáb szán neki – kezdte Wirth Ádám, csapatunk új kapitánya. – Ante nagyon könnyen beilleszkedett tavaly is, de Milos, Stefan és Brian is nagyon jó srácok. Jó mentalitású csapat jött össze. Pécsett nincs veszteni valónk, ha sikerül a hajráig kiélezett meccset játszani, a végén akár meglepetést is okozhatunk – mondta a Wirth Ádám.

Csapatunk pénteken 18 órától a tavalyi bronzérmes Pécs vendége lesz, majd egy héttel később, október 4-én a bajnoki címvédő Falco csapatát fogadjuk az első hazai mérkőzésen.