Sikerült javítanunk, legyőztük a Kecskemétet!

 

Három vereség után újra győzelemnek örülhettünk, annak ellenére, hogy három kezdőjátékosunk is hiányzott.

Marko Boltics nem tudta vállalni a játékot, így Juhos Levente és Andrija Csirics mellett első számú irányítónk sem volt ott a Kecskemét elleni, szerdai találkozón. 0-5 után hét pontot szereztünk zsinórban, Josh Fortune és Wirth Ádám játékának köszönhetően gyorsan kerültünk előnybe, ám az első negyed végén döntetlenről folytathatták a csapatok. A csereként beszálló Vágvölgyi Ákos védekezésben is sokat tett hozzá, miközben a negyed feléig nem tudott pontot szerezni a KTE, ennek következtében tíz fölé kúszott az előnyünk – Nenad Sulovicsot nem bírták tartani ekkor a kecskeméti játékosok. A nagyszünet után már a húsz pontos előnyt ostromoltuk, ám azonban a Kecskemét jelezte, egy pillanatig nem adja fel – bár Josh Fortune negyedet záró hármasa roppant jól jött az utolsó felvonás előtt. A védekezésünk kiválóan működött, és bár a KTE valamelyest zárkózott az utolsó játékrészben, de igazán közel nem tudott feljönni, a lendületünk és az energiánk pedig a végéig is megmaradt, és végül nyolc ponttal győztük le a Kecskemétet.

Nenad Sulovics egészen elképesztő meccset hozott, 15 pontos-10 lepattanós dupla-dupláját két szerzett labdával és öt gólpasszal egészítette ki, és mindössze kettő dobását rontotta el a tizenegy próbálkozásból – mellette szintén kiválóan játszott az irányító poszton erre a meccsre egyedül maradt Wirth Ádám, aki 11 pontot, négy lepattanót és ugyanennyi gólpasszt osztott ki – de csapatunk legeredményesebb játékosa, Josh Fortune 17 pontja mellett négy asszisztot és két lepattanót jegyzett, Vágvölgyi Ákos pedig 11 pontját öt lepattanóval és három szerzett labdával egészítette ki – és ccsupán egy dobása, egy tripla nem landolt a gyűrűben.

Folytatás szombaton a Sopron otthonában.

Férfi kosárlabda NB I A csoport, 18. forduló.

Naturtex-SZTE-Szedeák-Kecskemét 70-62 (20-20, 19-7, 20-18, 11-17)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Pálla, Minár, Kulcsár.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 2, WIRTH 11/3, FORTUNE 17/3, Petrovics 3/3, SULOVICS 15. Csere: VÁGVÖLGYI 11, Kovács Á. 8, RÉVÉSZ 3. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Kecskemét: Pongó Má. 4, Thompson 4, Djeraszimovics 18/6, DRAMICSANIN 15, Karahodzsics 9. Csere: Molnár M. 3, Wittmann 9/9, Horváth K. Vezetőedző: Forray Gábor.
Kipontozódott: Petrovics (38.), Vágvölgyi (40.), ill. Thompson (40.).

Andjelko Mandics, a Szeged vezetőedzője: Gratulálok mindkét csapatnak! Tartalékos csapattal álltunk fel, élet-halál meccs volt ez a mai számunkra, így is fogták fel ezt a srácok, az első másodperctől az utolsóig működött a védekezésünk. Szerencsénk is volt, de azt mondják, ezt is ki kell érdemelni. A srácok a szememben igazi hősök, megmutatták, hogy tudnak kosárlabdázni.

Forray Gábor, a Kecskemét vezetőedzője: – Megemelem a kalapom a szegediek előtt, megérdemelten nyertek! Monoton, álmos tempóban kezdtünk, ebből pedig egy kamikázejáték lett, ami nem ízlett nekünk. A második negyedben a Szedeák kiépített egy előnyt, amelyet meg is tartott. A végét izgalmassá tudtuk tenni, de a sors igazságtalansága lett volna, ha mi nyerünk.