Sima sikerrel folytattuk

Itthon is legyőztük a DEAC-ot.

Szerdán hazai pályán is találkoztunk ebben a felkészülési időszakban a DEAC-cal.

Jobban kezdtük a meccset, viszont 10–3 után pillanatok alatt fordítottak a vendégek, 12–15-nél pedig időt is kértünk. Ezt követően stabilabb lett a védekezésünk, és a negyedet előnyben is zártuk. A második negyedben Kerpel-Fronius Balázs négypontos akciója után már öt ponttal vezettünk, és lendületben is maradtunk. Desmond Washington remek passzát Tyler Roberson zsákolta be, a két amerikai légiósunk több szép akciót is bemutatott az első félidőben, a zsák után 9 ponttal, 40–31-re vezettünk, amikor időt kértek a vendégek. Mócsán tripláival egylabdásra csökkentette hátrányát a hajdúsági csapat, de Kovács Ádám pontjaival tartottuk az előnyünket.

A szünet után Person hármasa már azt jelentette, hogy a meccsen először kétszámjegyű a különbség, 66–54. Washington remekül mozgatta a társakat, irányítónk vezérletével pedig folyamatosan növeltük előnyünket – miközben Person távolról volt rendre pontos, az ő újabb hármasával már a húsz pontot is átlépte a különbség.

A meccs ezzel a negyedik negyed előtt már eldőlt, a századik pontunkat Milic Starovlah hármasa jelentette. Végül pedig 14 pontos, magabiztos győzelmet arattunk a DEAC ellenében, így az idegenbeli találkozó után hazai pályán is legyőztük a debrecenieket. Tettük ezt remek csapatjátékkal, hiszen összesen 26 gólpasszt osztottunk ki, Desmond Washington egymaga 12 asszisztot jegyzett, irányítónk így egy dupla-duplával vette ki a részét a győzelemből.

Ami a folytatást illeti, pénteken 18 órától a Kecskemét vendégei leszünk.

Simándi Árpád: – Nagyon örülök, hogy győztünk, bár a felkészülési időszakban az eredmény másodlagos. A meccs nagy részében jól játszottunk, bár kicsit sok eladott labdánk volt, ezt javítanunk kell majd a folytatásban.

Naturtex-SZTE-Szedeák–DEAC 102–88 (22–20, 33–29, 25–15, 22–24)
Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Nyilas, Varga, Utasi.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 13/3, Polányi 3/3, Starovlah 9/6, Bognár 13, Roberson 18. Csere: Person 22/18, Balogh 2, Kovács 6, Mayer 7, Filipovics 2, Kerpel-Fronius 7/6, Bella. Vezetőedző: Simándi Árpád.
DEAC: Gumbs 8/3, Scott 15/3, Gáspár, Drenovac 28/3, Tóth Á. 13. Csere: Polyák 4, Balázsi 2, Kenéz, Garamvölgyi 6, Mócsán 10/6, Milovanovics 2. Vezetőedző: David Dedek.

(Fotó: Kamenik Balázs)