Sok volt a korai hátrány

Nagyon hamar tetemes hátrányba kerültünk a címvédő otthonában.

Benke és Hawkins nélkül lépett pályára a Falco a szombat esti meccsen, csapatunk kerete pedig teljes volt.

Az első öt percben csupán Bognár Kristóf hárompontosából voltunk eredményesek, kimaradtak a dobásaink, miközben a lepattanókat is uralta a Falco. Golomán két büntetője után már a tízpontot is átlépte a hazaiak előnye, 14–3. A negyed utolsó előtti percéig kellett várni, mire újra kosarat szereztünk, Keller Iván közelije is csak azt jelentette, hogy 21–5-öt mutatott az eredményjelző. Filipovics pontjaival ugyan már nem volt akkora különbség a második negyed elején, mint az elsőben, viszont Somogyi hárompontosa után így is megvolt a húsz pontos hazai előny. Négy perc volt a félidőből, amikor Perl ziccere után 24 ponttal vezetettek a szombathelyiek, ekkor kértünk időt. Támadásban továbbra is sokat hibáztunk, a Falco semmi extrát nem mutatott védekezésben, de rengeteget rontottunk. Mayer kosara után húszon belülre jöttünk a félidő hajrájában, a második negyedet azonban Somogyi büntetői zárták le, 47–28 volt a félidőben.

A harmadik negyedben egyik oldalon sem a védekezés dominált, majd a játékrész felénél előbb Bognár szerzett egy triplát, majd Davis fejezett be egy ziccert: 14 pontra jöttünk fel, 60–46-nál kért időt a Falco. A folytatásban is ültek a dobásaink, Davis triplája után már a tíz ponthoz voltunk közelebb, 64–53. A harmadik negyedet Cook kettő plusz egyes akciója zárta le, amivel kereken tíz pontra jöttünk vissza az utolsó felvonás előtt, 68–58.

A záró tíz perc azonban hat szombathelyi ponttal kezdődött, így időt is kértünk szűk három perc után, hiszen a tízen belüli zárkózás helyett máris 74–58-ra vezetett a Falco. Innen Bognár kosaraival még egyszer tíz pont környékére fel tudtunk jönni, de végül 21 ponttal nyert a címvédő Falco.

A válogatott szünet előtt szerdán 18 órától még egy meccs vár ránk, amikor a DEAC érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely–Naturtex-SZTE-Szedeák 93–72 (23–7, 24–21, 21–30, 25–14)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 22. forduló. Szombathely, Arena Savaria. Vezette: Benczur, Söjtöry, Fodor.
Falco: Váradi 10/6, Clark 9/3, Kovács 3/3, GOLOMÁN 13/3, Keller 11. Cserék: Verasztó 5/3, Somogyi 12/6, PERL 19/3, Barac 8, Sövegjártó 3/3, Takács. Vezetőedző: Milos Konakov.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 4, Balogh, COOK 19/6, BOGNÁR 17/9, Alston 12. Cserék: Davis 9/3, Szatmári, Mayer 2, Keller 4, Polányi, Filipovics 5.Vezetőedző: Simándi Árpád.

Simándi Árpád: – Tulajdonképpen az első félidőben eldőlt a meccs. Akkora előnyt adtunk a Falcónak, amit húsz perc alatt nem lehet ledolgozni. Ha a harmadik negyedbeli játékunkat tudjuk állandósítani, akkor lesz esélyünk a folytatásban. További sok sikert kívánok a Falcónak a BL-ben és a bajnokságban!

(Fotó: Unger Tamás, Vas Népe)