Sok volt a tízpontos hátrány

Bár többször volt lehetőségünk eltüntetni a Pécs ellen összeszedett hátrányt, végül nem sikerült, vereséggel folytattuk a bajnokságot.

Korábbi csapatkapitányunkat, Andrija Csiricset kedélyesen üdvözölte szurkoló, volt játékos és ismerős is az újszegedi sportcsarnokban: Ciro ezúttal ellenfélként érkezett hozzánk. Ezúttal mindenkire számíthatott Andjelko Mandics, hosszú idő után először állhattunk fel teljes kerettel.

Nenad Sulovics szerezte a meccs első kosarát, majd Horti egyenlített, és Andrija Csirics is hamar hozzászólt a meccshez. Juhos Levente hármasa után Ponjavics is betalált kintről, 20-13-ra sikerült meglépnünk, azonban az első negyed vége a Pécsé volt. A folytatásban tartottuk a pár pontos előnyünket, viszont a vendégek légiósa egyaránt remekül teljesítettek – Taylor kettesével zárult a félidő, aminek végén három ponttal vezettek a baranyaiak.

A harmadik negyed eleje döntő fontossággal bírt a meccs kimenetelét illetően, a Pécs ekkor meg tudott lógni tíz pontra, innen pedig nehezen találtuk a visszautat. Többször is felzárkóztunk ugyan négy pontra, de ennél közelebb nem engedett bennünket a PVSK, amely minden hibánkkal élt, míg kulcsmomentumokban ziccereket, lerohanásokat rontottunk. Andrija Csirics ugyan kipontozódott az utolsó negyed elején, de ez sem zavarta meg a pécsieket, akik nem engedték ki a kezükből a győzelmet, és végül nyolc ponttal tudtak nyerni az újszegedi sportcsarnokban.

Ez volt a tizenötödik vereségünk a bajnokságban, így egyre távolabb kerül a középház. A mezőny legjobbja Alekszandar Ponjavics volt: szerb légiósunk 31 pontot szórt, volt még nyolc lepattanója, két szerzett labdája és nyolc kiharcolt faultja is. Csapatunkból még Marko Boltics emelhető ki, irányítónk 10 pontját nyolc-nyolc gólpasszal és lepattanóval egészítette ki. Nenad Sulovics 12 pontig és hét lepattanóig, valamint három gólpasszig jutott, Juhos Levente nyolc pontot, öt lepattanót valamint két gólpasszt jegyzett, Vágvölgyi Ákos pedig öt pontig és két gólpasszig jutott. A cserék közül Ante Krapic 10 pontot és négy lepattanót tett hozzá, Wirth Ádám két pontot jegyzett, mg Kerpel-Fronius Gáspár és Révész Ádám nem dobott kosarat, előbbi három lepattanót gyűjtött. A túloldalon Taylor is extrát játszott, aki 18 pontja mellett hat-hat szerzett labdát és gólpasszt tud felmutatni, Andrija Csirics pedig 23 pontjával és öt lepattanójával főszereplője volt a pécsi sikernek.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Pécs 78-86 (22-19, 14-20, 16-23, 26-24)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 20. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Ádám, Fodor, Goda.
Szedeák: BOLTICS 10, Vágvölgyi 5/3, PONJAVICS 31/9, Juhos 8/6, Sulovics 12. Csere: Wirth 2, Krapic 10/6, Kerpel-Fronius, Révész. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Pécs: Pongó 11/6, TAYLOR 18/3, Budimir 17/9, CSIRICS 23/9, Horti 8. Csere: Antóni 2, Wright 7, Demeter. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Kipontozódott: Sulovics (37.), Vágvölgyi (40.), Ponjavics (40.) ill. Csirics (33.), Taylor (40.)

Andjelko Mandics: – Gratulálok a Pécsnek! Több gyors indítást is elrontottunk, négy pontnál közelebb nem tudtunk férkőzni. A Pécs kihasználta a hibáinkat, mi viszont nem tudtuk ezt megtenni. Egyre nehezebb helyzetben vagyunk. Ugyanakkor kiemelném, hogy a játékvezetők ma remekül tették a dolgukat.

Vágvölgyi Ákos: – Rosszul kezdtük a harmadik negyedet, és végig az akkor összeszedett tízpontos hátrányunk után mentünk. Sokkal több kell a kiegészítő emberektől a folytatásban.

Csirke Ferenc: – Első félidőben a Szeged gyors indításokból sok könnyű kosarat dobott, a fordulat a nagyszünet után jött, amikor tíz ponttal megléptünk, és ezt a végéig meg tudnám őrizni. Nem kellett külön motiválni a srácokat a meccs előtt, le a kalappal a szurkolóink előtt! Nem szoktam kiemelni senkit egyénileg, de Andrija Csirics lehet, hogy nem olyan minőségű légiós, mint a Szolnok vagy a Falco légiósai, de sikerei helyszínén extra teljesítményt nyújtott, példakép lehet a fiatalok előtt.

Kameron Taylor: – Tudtuk, hogy nehéz meccs előtt állunk, és szerettünk volna bizonyítani az elmúlt találkozók után. A Szeged egy jó csapat, amelyet nehéz legyőzni, éppen ezért értékesnek tartom győzelmünket.

(Fotó: Frank Yvette / Délmagyarország)