Sokba került a rossz kezdés

Már a meccs elején tetemes hátrányba kerültünk, innen pedig nem tudtunk fordítani a Kaposvár otthonában.

Az immáron öt légióst foglalkoztató Kaposvár otthonában játszottunk szombat este.

Nem kezdtük jól a meccset, hiszen közel hat perc telt el, mire megszereztük első pontjainkat: ekkor már 13–0-ra vezetett a Kaposvár, Filipovics törte meg a csendet a részünkről. A különbséget növelni is tudták a hazaiak, azonban Filipovics remekül szállt be a meccsbe, gyorsan átlépte a tíz pontot, miközben öt lepattanót is szedett, nagy érdemei voltak abban, hogy nem lett még nagyobb a hazaiak előnye. A második negyedben már jobban működött a támadójátékunk, és folyamatosan csökkentettük a hátrányunkat. Egészen egy labdányira, Hunt zsákolása után ugyanis már csak két pont volt a hátrány, 34–32. A félidő vége azonban a KKK-é volt, egyenlítés helyett hat ponttal vezetett a somogyi csapat.

A harmadik negyedben folyamatosan tíz pont környékén mozgott a különbség, tíz pont alá azonban egyszer sem tudtunk bejönni. Mint később kiderült, ez volt az egyik kulcsidőszak, hiszen a zárónegyed előtti percek a Kaposváré voltak, Hilliard vezérletével gyorsan látótávolságon kívül került ellenfelünk, 73–54-et mutatott az eredményjelző az utolsó tíz perc előtt.

Ebben a negyedben még egy rohamunk volt, de ezt a tetemes hátrányt már nem tudtuk eltüntetni az utolsó negyedben. A Kaposvár végig vezetett a meccsen, és a hazai meccs után a Kaposvár Arénában is legyőzött bennünket – ez volt zsinórban a harmadik vereségünk. Folytatás jövő szombaton a Zalaegerszeg ellen, hazai pályán.

Kaposvár–Naturtex-SZTE-Szedeák 90–77 (25–12, 18–25, 30–17, 17–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 17. forduló. Kaposvár, 800 néző. Vezette: Kapitány, Goda, Balog.
Kaposvár: HILLIARD 21/6, Plézer, Price 15/6, Hendlein 2, MARTIN 17. Csere: Diggs 14/12, Ford 12, Csorvási 2, Krnjajski 5, Puska, Bogdán 2, Paár, Vezetőedző: Nikola Lazics.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 23/6, Cook, Szatmári 7, Hunt 5, Alston 8. Csere: FILIPOVICS 16, Bognár 6, Keller 3/3, Polányi, Kerpel-Fronius B. 7/3, Mayer 2. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Simándi Árpád: – Nagyon rosszul kezdtünk, az elején nem működött sem a támadásunk, sem a védekezésünk. Ezt követően visszajöttünk a meccsbe, de a harmadik negyedben rosszul védekeztünk, ekkor pedig eldőlt a meccs.

(Fotó: Török János, Délmagyarország)