Sopronban küzdhetünk tovább a play-offért

Pénteken 18 órától a Sopron KC vendégeként folytatjuk a bajnokságot.

A hazai mérkőzéseken megszakítottuk a rossz sorozatot, a hat elveszített bajnokit követően az újszegedi sportcsarnokban legyőztük a Kaposvár és a Paks csapatát is.

Mindez az jelenti, hogy az alapszakasz utolsó két fordulóját 10–14-es győzelem-vereség mutatóval várhatjuk, és a hátralévő két fordulóban dől el, ott lehetünk-e a bajnoki negyeddöntőben. Számtalan forgatókönyv létezik még, mely eredmények lennének kedvezőek számunkra a nyolcba kerülést illetően, és melyek nem – egy azonban biztosnak mondható, a play-offhoz még nyerni kell meccse(ke)t, a 10 győzelem biztosan nem elég, de a 12 sem jelent biztosan rájátszást a körbeverések miatt.

Pénteken Sopronban próbálhatunk meg visszavágni a hazai vereségért, december közepén ugyanis 105–93-ra kikaptunk az SKC-tól. A soproniak is győzelemből érkeznek a meccsre, a legutóbbi fordulóban egyetlen ponttal, 68–67-re nyerni tudtak a Budapesti Honvéd otthonában, így 12–12-es mérleggel várják az alapszakasz hajráját.

Korábban összesen hétszer sikerült nyernünk Sopronban, legutóbbi látogatásunk alkalmával győztesen hagyhattuk el a Novomatic Arénát, tavaly februárban 75–71-re sikerült nyernünk aktuális ellenfelünk vendégeként.

A pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzést Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter és dr. Németh Patrik vezetik. A mérkőzést a MindiGO Sporton élőben lehet követni, ezen a linken keresztül.

A soproni klub tájékoztatása alapján szurkolóink 2500 forintos egységáron vásárolhatnak belépőt a mérkőzésre, a vendégpénztár 16 órakor nyit. A vendégszektor bejárata, az Aréna Shell-kút felőli oldalánál található.

(Fotó: Kamenik Balázs)