Sopronban zárjuk az alapszakaszt

Jön a bajnokság első részének utolsó felvonása.

Szombaton 18 órakor a Sopron KC vendégei leszünk – ezzel a találkozóval zárul az alapszakasz csapatunk számára.

Az már biztos, hogy mi az alsóházban folytatjuk: annál nagyobb a kérdőjel viszont azt illetően, hogy a Sopronnal találkozunk-e még a szezon folyamán. A 10. Kaposvár, a 11. Sopron és a 12. Alba Fehérvár is 11 győzelmet számlál – értelemszerűen amennyiben szombaton sikerülne nyernünk, úgy elég nagy eséllyel magunkkal rántjuk a hűség városának csapatát is, de rengeteg forgatókönyv létezik arra, hogy alakul majd az alsóház mezőnye, hiszen még a nyolcadik Kecskemét is lehet alsóházas a középszakaszban.

Számunkra tehát kevesebb a tét, viszont egy győzelem még sokat jelenthet: az előttünk álló csapatokhoz zárkózhatnánk a győzelmek számát illetően, és folytathatnák a küzdelmet a play-out elkerülése érdekében. Az már biztos, hogy ennek résztvevője lesz a TF Budapest: az újonc fővárosi csapat pénteken este kikapott a Falcótól, így 2 győzelemmel zárta az alapszakaszt, azaz a középszakasz eredményeitől függetlenül biztos play-outot játszik, csupán annyi a kérdés, hogy pályaelőnyből vagy hátrányból teszi majd ezt.

A Sopron legutóbb bravúros győzelmet aratott az Alba vendégeként, ennek is köszönhetően kuszálódtak össze igazán a szálak a középszakasz folytatását illetően. Sabáli Balázs együtteséből biztosan hiányozni fog Dénes és Fuller – tőlünk pedig Vágvölgyi Ákos nem lehet ott a többiekkel Sopronban.

U20-as csapatunk számára viszont még komoly tétje akad a soproni szezonzárónak: az Alba Fehérvár kizárása miatt ugyanis törölték a Pécs elleni fehérvári győzelmet, mindez pedig azt jelenti, hogy a Pécs befogta győzelmek számában Kiss Zsolt együttesét. A nyolcasdöntő már biztos, az viszont még kérdéses, hanyadik helyen jutnak be oda a fiúk: amennyiben a Pécs nem tud nyerni Zalaegerszegen, a mieink viszont behúzzák a soproni meccset, úgy első helyről juthatnak be.

A szombaton 18 órakor kezdődő felnőtt mérkőzésen Győrffy Pál Attila, Rácz Zsolt Róbert és Györfy Rúben dolgozik játékvezetőként, míg ellenőrként Forrai Sámuel működik közre.

Így várja a szombati meccset Ante Krapic!