Szolnokon kezdjük a szezont

Szerdán kezdődik az NB I./A csoport új idénye.

Szerdán indul csapatunk számára a 2021-2022-es szezon: kezdésként nem vár ránk könnyű mérkőzés, hiszen az első fordulóban a tavalyi döntős Szolnokhoz látogatunk.

A két csapat a felkészülési időszak során is találkozott, akkor Szolnokon izgalmas hajrát követően a hazaiak nyertek. Ez persze már más lesz, hiszen bajnoki mérkőzésről van szó, másrészt pedig a Szolnok kerete még a szezonrajt előtt sem sokkal is változott. Az épp az ellenünk lejátszott edzőmeccsen megsérült Gelvis Solano kiválása, és Pongó Máté sérülése miatt az Olajbányász új irányítót hozott a horvát Roko Rogic személyében.

Újoncokról persze nálunk is beszélhetünk, hiszen a tavalyi négy légiósunk távozott, helyükre így négy új külföldi játékos érkezett. Közülük Jesse Hunt hagyott ki néhány mérkőzést a felkészülési időszak alatt, a többiek azonban együtt tudtak készülni az elmúlt hetekben a bajnoki rajtra.

– Jesse Hunt hiányzása kicsit megzavarta a felkészülésünket, de összességében jó időszakot zártunk. Ahogy kiegészültünk, feljavult a védekezésünk is, ennek eredményét láthattuk a kecskeméti mérkőzésen is. Korán kezdődik a bajnokság, és nem egyszerű a sorsolásunk sem, hiszen egyből Szolnokon kezdünk. Megpróbáljuk azt játszani, amit tudunk, ha ez sikerül, akkor van esélyünk az első mérkőzésen is – mondta Szrecsko Szekulovics, csapatunk edzője.

Az előző kiírásban egyébként sikerült győztesen elhagyni a Tiszaligetet, nagyjából fél évvel ez előtt, március 27-én 91–74-re nyertünk a Szolnok otthonában.

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzést Győrffy Pál, Ádám József és Csabai-Kaskötő Brigitta vezeti, a vendégszurkolók csak online vásárolhatnak jegyet, a helyszínen erre már nem lesz lehetőség. A mérkőzést a MindigTV Go élőben közvetíti.