Szoros csatában maradtunk alul a román bajnokkal szemben

Végig éles meccset játszottunk a Nagyvárad vendégeként.

Tyrell Greenre már számíthatott Andjelko Mandics a tavalyi román bajnok Nagyvárad elleni, idegenbeli felkészülési mérkőzésen – a válogatott összetartásán résztvevő Juhos Levente azonban nem volt ott a keretben.

Végig szoros meccset játszottunk a Bajnokok Ligájára készülő Nagyváraddal szemben, a legnagyobb előnyünk 20-25-nél volt. Három negyed után 55-55 állt az eredményjelzőn, az utolsó tíz percben azonban a hazaiak megléptek – innen pedig már csak zárkózni tudtunk, és végül három ponttal kaptunk ki, 71-68 lett a vége. Csapatunkból kiemelkedett Nenad Sulovics, aki 8 pontja mellett öt gólpasszt osztott ki és öt lepattanót is szedett – Tyrell Greennek is jól sikerült a bemutatkozás, a kanadai légiós volt a legeredményesebb játékosunk a maga 18 pontjával, e mellett még volt hat lepattanója is.

Csapatunkra a következő felkészülési mérkőzés pénteken vár, akkor a Kecskemét vendégeként lépünk pályára.

CSM Nagyvárad – Naturtex-SZTE-Szedeák 71-68 (17-19, 19-15, 19-21, 16-13)
Nagyvárad, 800 néző.
Nagyvárad: Richard 13/3, Kariniauskas 14, Denison 6/6, Valeika 8, Nicolescu. Csere: Fometescu, Watson 4, Gavrila, Barnette 20, Lazar 6, Petrescu. Edző: Christian Achim.
Szedeák: Boltics 2, Wirth 10/6, Davis 12/3, Green 18/6, Sulovics 8. Csere: Mayer, Vágvölgyi 7/3, Révész 3, Mike 2, Kerpel-Fronius 4, Bonifert, Varga Á. 2. Edző: Andjelko Mandics.

Andjelko Mandics: – Kemény és hasznos edzőmeccset játszottunk a román bajnokság címvédőjével, amire kíváncsiak voltunk, azt tökéletesen fel tudtuk mérni. Természetesen voltak hibáink támadásban és védekezésben is, de ebben az időszakban ez így is van rendjén. A keretből mindenki pályára lépett, és mindenki hozzá is tett a meccshez. Sérülése után először láthattuk a pályán Tyrell Greent, aki fizikálisan egyre inkább utoléri magát, és a mai játékával kifejezetten elégedettek lehettünk.

A mérkőzés statisztikája: