Teljes kerettel készülünk

Megérkezett amerikai centerünk is, a héten két edzőmérkőzés vár ránk.

Immáron a teljes csapat közösen gyakorol az újszegedi sportcsarnokban: a kerethez csatlakozott az amerikai center, Brian Asbury is.

– Hosszú volt, de szerencsére minden rendben ment – mondta utazásáról új légiósunk. – Kevés információval rendelkeztem Magyarországról, mielőtt megérkeztem, de Andjelko Mandics csak jókat mondott az országról és Szegedről is – tette hozzá Brian Asbury.

A 32 éves kosaras tizedik évét kezdheti meg Európában, legutóbb a finn bajnoki ezüstérmes Kuvot Kouvolánál pattogatott, a finn bajnokság legponterősebb centere volt az előző idényben.

– Azért döntöttem a Szedeák mellett, mert egy jó kihívást láttam ebben a lehetőségben. Szeretnék segíteni a klubnak a célok elérésében, tetszettek az edző által felvázolt dolgok, ennek megvalósításában pedig bízom benne, hogy a játékommal hatékonyan tudok segíteni. Egyelőre ismerkedek a srácokkal és a környezettel – mondta Brian Asbury, aki egyedül érkezett Szegedre, kislánya éppen elutazása előtt kezdte meg az iskolai tanulmányokat odahaza.

Szerencsére mindenki rendben van, így a teljes csapat közösen dolgozhat – sérülés miatt senki sem marad ki a munkából.

– Láttuk az utolsó két évben, hogy mi minden fordulhat elő, ha beütnek a sérülések. A srácok jól dolgoznak, úgy érzem, jó úton haladunk – de fontos, hogy egészségesek is legyenek a játékosok a rajtra – mondta Andjelko Mandics vezetőedző.

Edzőnk számára is új feladat lehet az idei év, hiszen ezúttal lényegesen átalakult csapatunk kerete. A héten már két edzőmérkőzés is szerepel a programban: pénteken a Debrecen, másnap a Nagyvárad vendégei leszünk.

– Úgy döntöttünk, hogy cserélünk. Meg kell szokniuk egymást az új csapattagoknak, de ebből a szempontból is bíztató az elmúlt két hét. Két edzőmérkőzés vár ránk, a Debrecen és a román bajnok Nagyvárad ellen, mindkét találkozó egy jó erőfelmérő lesz számunkra.

(Fotó: Török János / Délmagyarország)